Femme A La Montre: Capodopera lui Pablo Picasso va fi vanduta la licitatie in noiembrie

life

Una dintre capodoperele lui Picasso,  Femme A La Monte, va fi vandut la licitatie luna viitoare si se estimeaza ca va aduce peste 120 de milioane de dolari. Pana atunci, tabloul poate fi admirat la Londra, Paris, Taipei si Los Angeles, potrivit Sky News.

Capodopera lui Picasso din 1932, Femme A La Montre, o infatiseaza pe „muza sa de aur” Marie-Therese Walter, o femeie care a avut o aventura cu celebrul pictor si care a fost subiectul multor picturi ale sale.

Picasso a cunoscut-o pe Marie-Therese, considerata una dintre cele mai importante femei din viata sa, in timp ce acesta avea o relatie cu balerina rusa Olga Khokhlova.

Opera in ulei pe panza este detinuta de colectionara de arta Emily Fisher Landau si este una dintre multele piese din colectia ei, care vor fi expuse la Sotheby’s din Londra de sambata pana miercuri, inainte de a merge la Paris, Taipei si Los Angeles.

Fisher Landau, care a inceput sa colectioneze opere de arta dupa ce a primit o asigurare pentru un jaf de bijuterii petrecut in casa ei, a cumparat tabloul lui Picasso in 1968, la inceputul colectiei.

Din colectia The Emily Fisher Landau Collection: An Era Defined mai fac parte lucrari ale pictorului si sculptorului american Jasper Johns, artistului olandezo-american Willem de Kooning, pictorului si gravorului american Robert

Rauschenberg si pictorului abstract Mark Rothko Sunt incluse si lucrari ale lui Andy Warhol si Edward Ruscha, care au fost amandoi asociati cu miscarea pop art.

Colectia – estimata a aduce in total peste 400 de milioane de dolari, va fi pusa in vanzare la Sotheby’s New York in doua licitatii dedicate, pe 8 si 9 noiembrie.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: