Fermierii spanioli au blocat traficul in jurul Madridului si au intrat cu tractoarele in centrul orasului, blocand strazi

externe

Convoaiele de tractoare au intrerupt traficul, miercuri, in jurul capitalei Spaniei, in timp ce fermierii care protesteaza impotriva a ceea ce ei considera a fi birocratia excesiva si ajutoare de stat insuficiente au patruns in centrul orasului Madrid si au pornit catre Ministerul Agriculturii, informeaza Reuters.

Fermierii protesteaza de saptamani intregi in toata Europa, mai ales in Polonia, Grecia si Republica Ceha. Toti solicita mai putina birocratie legata de politica agricola comuna a Uniunii Europene si o slabire a regulilor de mediu ale blocului.

Traficul in jurul monumentului Puerta de Alcala s-a oprit, mai multe autobuze fiind blocate.

Au avut loc discutii intre protestatatri si politie, in conditiile in care protestatarii au incercat sa marsaluiasca pe strada Alcala, un traseu diferit de cel planificat. Politistii au oprit avansul protestatarilor, chiar daca mai multe tractoare s-au apropiat de ei. Alti participanti s-au deplasat spre minister pe o strada paralela, urmand itinerariul oficial.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: