Festival de omagii aduse lui Dragnea de organizatiile PSD. Mihai Chirica, declarat dusman al poporului: „A adus daune grave prestigiului PSD”

news

PSD Dambovita cere Comitetului Executiv al partidului sa ia in discutie conduita vicepresedintelui Mihai Chirica, pentru ca, prin declaratiile sale, ”a adus daune grave imaginii si prestigiului PSD, situandu-se in afara acestuia”, se arata intr-un comunicat al PSD Dambovita, remis marti.

In comunicat, PSD Dambovita ”condamna atacurile” vicepresedintelui PSD si primar al municipiului Iasi, Mihai Chirica, atat la adresa partidului, a presedintelui acestuia, Liviu Dragnea, cat si la adresa guvernului si premierului Sorin Grindeanu.

”Declaratiile domnului Mihai Chirica incalca obligatiile stabilite de Statutul PSD pentru membrii de partid, privind pastrarea si intarirea unitatii partidului, neexprimarea in public, in numele partidului, a unor pareri care contravin politicii, strategiei si hotararilor adoptate. Prin declaratiile sale, a adus daune grave imaginii si prestigiului PSD, situandu-se in afara acestuia. Din aceste motive, solicitam Comitetului Executiv National sa ia in discutie conduita domnului vicepresedinte Mihai Chirica si sa sanctioneze ferm pe toti cei care, prin actiunile lor, urmaresc slabirea Partidului Social Democrat si blocarea aplicarii Programului de guvernare”, se arata in comunicatul PSD Dambovita, semnat de presedintele organizatiei, Adrian Tutuianu.

In document se arata ca membrii Comitetului Executiv Judetean al PSD Dambovita si primarii social democrati din judet au analizat situatia politica nationala si ”atacurile la care este supus atat Partidul Social Democrat cat si Guvernul Romaniei condus de Sorin Grindeanu”. In comunicat se mai arata ca au discutat si despre declaratiile unor lideri ai partidului ”care au adus prejudicii de imagine Partidului, conducerii acestuia si Guvernului Romaniei”.

”Ca urmare, luand in considerare articolul 69 din Statutul PSD, s-a hotarat ca Organizatia Judeteana Dambovita sustine, fara rezerve, Guvernul Partidului Social Democrat condus de Primul ministru Sorin Grindeanu, guvern ce a fost legitimat de votul romanilor, din data de 11 decembrie 2016. In acest sens, solicitam guvernului sa continue punerea in aplicare a masurilor stabilite prin Programul de guvernare aprobat de Parlament, pentru a asigura dezvoltarea economica, investitiile in infrastructura, dezvoltarea locala, cresterea veniturilor pentru salariati si pensionari, atragerea fondurilor europene, stimularea afacerilor, modernizarea legislatiei privind sistemul judiciar, protectia drepturilor si libertatilor fundamentale ale cetatenilor”, se mentioneaza in comunicatul PSD Dambovita.

In document se precizeaza ca PSD Dambovita isi reafirma sprijinul neconditionat pentru presedintele PSD, Liviu Dragnea.

”Organizatia Judeteana Dambovita isi reafirma sprijinul neconditionat pentru presedintele Partidului Social Democrat, domnul Liviu Dragnea, ales democratic prin votul direct, egal si secret al membrilor de partid, apreciind contributia acestuia la obtinerea rezultatelor politice foarte bune la alegerile locale si parlamentare, din anul 2016 si realizarea unui Program de guvernare coerent, profesionist si in acord cu asteptarile romanilor. Suntem convinsi ca domnul Liviu Dragnea, in calitate de presedinte al PSD, poate asigura unitatea partidului, realizarea obiectivelor si a programului politic asumat, coerenta actului de guvernare”, se arata in comunicatul PSD Dambovita.

Si PSD Giurgiu a emis un comunicat asemanator: „Asa cum Comitetul Executiv National al PSD s-a exprimat prin vot, in unanimitate, pentru sustinerea Guvernul Grindeanu, PSD Giurgiu transmite Prim-ministrului Sorin Grindeanu ca organizatia il sprijina neconditionat in aplicarea masurilor din programul de guvernare. Conform normelor constitutionale, Guvernul este chemat sa slujeasca interesul cetatenilor si sa aplice masuri care duc la o viata mai buna pentru toti cetatenii. Alesii social-democrati, dar si membrii si simpatizantii partidului isi doresc ca acest guvern sa fie lasat sa guverneze pentru a implementa masurile asumate. Guvernul a pus deja in aplicare masuri care vor imbunatati viata romanilor. Salariatii, pensionarii, studentii si firmele sunt beneficiarii directi ai masurilor votate si, unele dintre ele, deja implementate”.

Presedintele PSD Olt, Paul Stanescu, este de parere ca Mihai Chirica, liderul PSD care a lansat critici dure la adresa liderului partidului, Liviu Dragnea, „s-a autoeliminat” din partid. „Suta la suta, colegii mei imi impartasesc opinia”, a spus Stanescu.

Paul Stanescu a afirmat, luni, referitor la declaratiile primarului din Iasi cu privire la Liviu Dragnea, ca acesta „s-a autoeliminat” din partid, ceea ce va fi oficializat in forurile statutare ale partidului.

„Un vicepresedinte care are o asemenea pozitie in cadrul partidului s-a autoeliminat. Nu mai face parte din partid, dar trebuie sa discutam acest caz in forurile statutare. Si la Olt vom avea, miercuri sau joi, un Comitet Executiv, pentru ca nu poate sa fie o decizie personala a mea. Vom avea o pozitie oficiala in ceea ce il priveste pe vicepresedintele Chirica de la Iasi. Suta la suta, colegii mei imi impartasesc opinia”, a spus Stanescu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Comentarii: