Fiecare soldat rus a primit cate un salam inainte de a merge pe frontul din Ucraina. Cadourile oferite de un afacerist din orasul Vladimir din Rusia

externe

Imagine virala pe retelele de socializare. Un grup de soldati rusi a fost cadorisit cu salamuri inainte de a pleca pe frontul din Ucraina.

Salamurile au fost daruite de o fabrica locala din orasul Vladimir.

Prim-ministrul ucrainean Denis Smigal a avertizat impotriva unui „nou tsunami al migratiei” daca Rusia isi va continua atacurile asupra infrastructurilor civile din tara sa, intr-un interviu care urmeaza sa fie publicat integral duminica, relateaza AFP.

Denis Smigal, care urmeaza sa participe luni la forumul economic germano-ucrainean de la Berlin, a acuzat Moscova ca vrea „sa arunce Ucraina intr-o catastrofa umanitara”, potrivit unor extrase din interviul sau pentru ziarul duminical Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, comunicate in avans.

„Daca nu mai exista curent, electricitate si apa in Ucraina, asta poate declansa un nou tsunami al migratiei”, a spus el.

Rusia vrea „sa ofere Ucrainei o iarna rece, in cursul careia oamenii ar putea literalmente sa moara inghetati. Asta ar putea duce la o catastrofa umanitara planificata, cum Europa nu a mai vazut dupa cel de al Doilea Razboi Mondial”, a avertizat el.

Premierul ucrainean urmeaza sa aiba luni o intrevedere bilaterala la Berlin cu Olaf Scholz si sa participe impreuna cu cancelarul german la un forum economic care reuneste reprezentanti ai companiilor germane si ucrainene.

In interviul sau pentru FAS, Denis Smigal a mai cerut Berlinului sa livreze Ucrainei noi munitii in urmatoarele zile pentru a respinge loviturile aeriene rusesti.

Pentru reconstructia Ucrainei, Smigal vrea sa fie utilizate activele rusesti inghetate in strainatate. Pagubele provocate de atacul Rusiei se ridica in prezent la „peste 750 de miliarde de dolari”, a declarat el.

In paralel, exista active rusesti inghetate in valoare de 300 pana la 500 de miliarde de dolari, a subliniat el. „Ar trebui sa dezvoltam un mecanism de confiscare a activelor rusesti”, a spus premierul ucrainean.

Dupa forumul economic germano-ucrainen de luni, in cadrul caruia presedintele Volodimir Zelenski va sustine o alocutiune video, marti va avea loc la Berlin o conferinta internationala pentru reconstructia Ucrainei.

„Va trebui sa investim enorm” pentru reconstructia Ucrainei, a afirmat cancelarul Scholz in podcastul sau saptamanal publicat sambata.

„Ucraina nu poate face totul singura. UE nu poate face totul singura. Numai comunitatea internationala, care sustine in prezent Ucraina, o poate face. Si trebuie sa o faca pentru multa vreme”, a afirmat el.

Marti, la conferinta de la Berlin, vor fi prezenti Olaf Scholz si Denis Smigal, precum si presedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Volodimir Zelenski va sustine de asemenea o alocutiune video.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: