Fifor, campionul la slugarnicie, o ridica acum in slavi pe Dancila: „Este tot ce nu a reusit sa fie Klaus Iohannis”

politica

Secretarul general al PSD, Mihai Fifor, o potopeste cu laude pe Viorica Dancila cu scurt timp inainte de sedinta CEX in care va fi desemnat candidatul partidului la prezidentiale.

„Viorica Dancila este tot ce nu a reusit sa fie Klaus Iohannis, o persoana care respecta legea, Constitutia si e capabila sa intre in cursa pentru Cotroceni. S-a incercat sa i se formeze o imagine falsa, conduce guvernul si o face destul de bine, a preluat partidul intr-un moment delicat. Sondam in fiecare saptamana si suntem tot mai increzatori in sansele noastre.

Azi vom face o analiza extrem de serioasa si ne dorim ca dupa o analiza serioasa sa iesim cu candidatul, e un calendar strans”, a declarat Mihai Fifor la Antena 3

Conducerea PSD se reuneste marti, la Palatul Parlamentului, pentru a decide candidatul partidului la alegerile prezidentiale, care urmeaza sa fie validat de catre Congres pe 3 august.

Astfel, Biroul Permanent al PSD se va intruni incepand cu ora 11,00, iar de la ora 12,00 este programata reuniunea Comitetului Executiv National al partidului.

In 11 iulie, presedintele PSD, premierul Viorica Dancila, a declarat ca, in cazul in care partidul ii va cere, va candida la alegerile prezidentiale, mentionand atunci ca optiunea sa este de a merge „in spatele altui candidat”.

Mai multi lideri ai PSD si-au anuntat intentia de a candida la prezidentiale: secretarul general al partidului Mihai Fifor, presedintele executiv Eugen Teodorovici, deputatul Liviu Plesoianu, senatorul Serban Nicolae, ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu. Ulterior, Eugen Teodorovici si Mihai Fifor au renuntat la candidatura.

Si primarul general Gabriela Firea a anuntat ca intentioneaza sa intre in competitia interna pentru prezidentiale, motivand prin faptul ca „lucrurile nu merg in directia buna pentru PSD”.

Firea a spus, de asemenea, ca premierul Viorica Dancila nu are cum sa fie candidatul social-democratilor de succes la alegerile prezidentiale cata vreme nu a ajuns nici macar la jumatate din scorul partidului.

Premierul Dancila i-a transmis Gabrielei Firea ca discutiile despre candidatura la alegerile prezidentiale trebuie avute in forurile statutare ale PSD, adaugand ca atunci cand cineva iese in spatiul public si isi ataca presedintele partidului o face pentru imagine.

In 15 iulie, Comitetul Executiv National al PSD a decis ca partidul sa aiba un candidat propriu la prezidentiale, iar Congresul care il va valida va avea loc pe data de 3 august. Tot atunci, conducerea ALDE l-a validat pe liderul partidului Calin Popescu-Tariceanu drept candidat la prezidentiale.

In acest context, premierul Viorica Dancila a anuntat ca va avea discutii cu presedintii ALDE si PRO Romania, subliniind ca isi doreste o coalitie a celor trei partide pentru a sustine un candidat la prezidentiale. Conform presedintelui PRO Romania, Victor Ponta, discutiile au avut loc, insa nu s-a luat nicio decizie privind „candidaturi sau colaborari politice”.

Anterior, liderii PRO Romania au precizat ca ar dori un candidat propriu la prezidentiale, senatorul Adrian Tutuianu afirmand ca o candidatura independenta a Gabrielei Firea ar putea fi sustinuta de partidul sau.

Mai mult despre: ,


Comentarii: