Fifor, minte putina: „Mii de familii raman fara bani din cauza lui Iohannis”. Tot el zice ca situatia e rezolvata

politica

Secretarul general al PSD, Mihai Fifor, a afirmat miercuri ca, in acest moment, „sunt mii de familii ale caror venituri depind exclusiv de bunul plac al presedintelui Iohannis”, mentionand ca este vorba de angajatii din ministerele vacantante de ALDE si din companiile sau agentiile din subordine.

„Ma astept ca domnul Iohannis sa dea din nou vina pe PSD pentru consecintele negative ale propriilor sale decizii. Adevarul este insa limpede si trebuie aratat! Indiferent ce ar fi facut premierul Dancila, indiferent daca Parlamentul voteaza o motiune sau o restructurare, cu actualul guvern sau cu o alta majoritate, pana la instalarea unor noi ministri era nevoie de cineva care sa conduca aceste ministere si sa asigure plata salariilor si buna functionare”, a scris Fifor pe Facebook.

Potrivit acestuia, „delegarea atributiilor ministrilor demisionari este o alta gogorita a presedintelui: astfel de delegari incetau odata cu mandatul titularului”.

„Singurul motiv pentru care astazi inca nu e nimeni sa semneze ordinele de plata pentru salarii este ca presedintele Iohannis incalca legile si Constitutia si refuza sa semneze numirea ministrilor interimari. Este un joc politic dezgustator facut pe seama a mii de angajati! Acesta e presedintele care zambeste cinic pe afisele electorale propunand in mod ipocrit ‘Romania normala’. Lucrurile insa nu vor fi lasate la bunul plac al domnului Iohannis. Premierul Dancila va gasi solutiile legale pentru a depasi acest nou blocaj. Salariile vor fi platite!”, a adaugat liderul social-democrat.

Circa 10.000 de angajati din ministerele care au apartinut ALDE nu si-au primit salariile, deoarece ministrii demisionari nu au lasat, prin ordin, inlocuitori care sa semneze statele de plata, a declarat marti, pentru Agerpres, Vasile Marica, presedintele Aliantei Nationale a Sindicatelor Bugetarilor „Sed Lex”.

Mai mult despre: ,


Comentarii: