Figuri negre la „Sinteza zilei”. Renate Weber (ALDE), anunt despre Kovesi: „Contracandidatii ei s-ar putea retrage, foarte multe state UE o doresc pe Kovesi”

politica

Europarlamentarul ALDE Renate Weber a anuntat, duminica seara, la „Sinteza zilei”, ca este posibil ca Laura Codruta Kovesi sa ramana singura in cursa pentru postul de procuror-sef al Parchetului European intrucat contracandidatii ei s-ar putea retrage. Anuntul lui Weber a starnit stupoare in studio.

„Exista o dorinta uriasa ca doamna Kovesi sa obtina aceasta functie”, a declarat Weber la Antena 3.

„A cui dorinta?”, a intrebat Mihai Gadea extrem de nervos. In studio se mai aflau si Mircea Badea si Mugur Ciuvica.

„Este o dorinta a foarte multor state membre. In Colegiul Comisiei Europene s-a pus problema sa li se recomande celorlalti doi candidati sa se retraga. Este posibil sa se retraga in curand”, a dezvaluit europarlamentarul ALDE, mentionand ca are informatii de la prima mana.

Laura Codruta Kovesi va fi audiata in Comisia LIBE pe 26 februarie, impreuna cu ceilalti doi contracandidati. Reprezentantii PSD pregatisera o ambuscada, insa planurile le-au fost date peste cap.

„As dori sa va spun cum vor fi audiati cei trei candidati, pentru ca doamna Kovesi nu e singurul gardian al justitiei europene, tar al justiei europene. Va avea fiecare candidat cate 9 minute. In acele 9 minute nu am putea s-o intrebam pe doamna Kovesi ce inseamna protocoalele, ce a cautat dansa la domnul Oprea in sufragerie, in seara alegerilor. Nu am putea sa enumeram acele 18 dosare ale dansei. Toate dosarele au nr de inregistrare din 2018, dar sunt mult mai vechi. Chiar dansa a explicat ca acest dosar nou cu Ghita e din 2017. Ele au numar nou de inregistrate de cand este Sectia speciala”, a declarat europarlamentarul PSD Emilian Pavel, sambata.

Intrebat de ce fosta sefa a DNA a plecat inca de vineri la Bruxelles, Emilian Pavel a raspuns: „Pentru lobby, interzis in Romania”.

Emilian Pavel a transmis recent o scrisoare membrilor Comisiei LIBE in care a acuzat-o pe Laura Codruta Kovesi de „coruptie”.

Citeste si: „Zoaie pesediste”. Cum o ponegreste PSD pe Kovesi la Bruxelles, scrisoare deliranta trimisa europarlamentarilor

Laura Codruta Kovesi s-a prezentat, vineri, la audierea de la Sectia pentru anchetarea magistratilor, la iesire anuntand ca are calitatea de suspect si ca a recuzat doi magistrati din sectie. Dupa audieri, ea a fost vazuta la aeroport, unde pleca spre Bruxelles.

 

Mai mult despre: ,


Comentarii: