Fiica protestatarului mort, in lupta cu propaganda PSD: „Niciodata nu a avut hemoragii. Si eu stiu ca a fost gazat in Piata”

news

Catalina, fiica protestatarului care a murit in urma inhalarii gazelor utilizate de jandarmi in Piata Victoriei, spune ca tatal ei a avut intr-adevar probleme de sanatate insa niciodata de tipul celor care i-au adus acum moartea. Protestatarul Ilie Gazea avea 68 de ani.

“Eu nu stiu ce sa va zic, pentru ca, de principiu, gazele lacrimogene afecteaza in primul rand caile respiratorii. El a mai avut probleme de sanatate, dar in niciun caz de acest fel. N-a fost nicio problema pana in seara de Sfanta Marie cand a avut hemoragie, m-a sunat mama. El acum este inca in spital si nu stiu cand ni-l va da. E posibil sa nu ni-l dea nici maine, dar noi deja am vorbit penste tot pentru organizarea inmormantarii. Eu de la serviciu nu-mi pot lua liber decat 3 zile. Si pana acum nimeni n-a rezolvat nimic si nu stiu cand vom putea sa-l luam pe tata acasa. Momentan, asteptam sa ne spuna. Medicii nu ne-au ajutat deloc. Am cerut sa il trasfere de urgenta la Floreasca, dar ne-au spus ca nu sunt paturi acolo. Asta e Romania. Inainte a mai avut o fisura la stomac, dar niciodata hemoragii. Si eu stiu ca a fost gazat in Piata. Dupa care a avut acest episod. Oricum, s-au sesizat cei de la Parchet si sunt sigura ca se va lamuri cauza…”, a declarat Catalina pentru Liber in Teleorman.

Vecinul si prietenul lui Gazea, Costel Vai, isi aminteste ca la protest starea lui Ilie l-a ingrijorat atat pe el, cat si pe ceilalti din grup, care au decis ca e cazul sa-l trimita acasa, dupa ce acesta a refuzat internarea la un spital din Bucuresti.  „Am fost plecati pe 10 la Bucuresti, am ajuns in Piata Victoriei in jur de ora 16.30. Am fost 10 sau 15 persoane din Turnu Magurele. Toti am fost gazati, dar eu am fost un pic mai departe. I-a dat sangele pe nas instantaneu. La cateva zile dupa ce am ajuns acasa am auzit ca pe Ilie l-a luat salvarea. Dar dupa ce a inhalat gaze el a vomat tot timpul si a avut hemoragie nazala. Acum am inteles ca a murit”, a povestit Costel Vai.

Si Olimpia Culcea a fost in ziua aceea cu Ilie Gazea la Bucuresti si spune ca exista probe filmate ale momentul gazarii, dar si ale prezentei lui Gazea acolo, atunci cand situatia a inceput sa se agraveze in piata. Ea spune ca, din informatiile ei, ulterior protestului, Ilie Gazea s-a simtit rau in fiecare zi pana cand a murit: „Exista si filmare cu el acolo si avem martori ca l-am dus la salvare. I-a dat sangele pe gura si pe nas, a lesinat, l-a luat SMURD-ul acolo. Dupa ce i-a pus o solutie in nas el a plecat acasa cu unul dintre noi si din noaptea aceea e la spital. Acum e la morga in Alexandria. Noi am intrebat mereu de el, dar din noaptea aceea e mereu la spital.”

Politistii din Teleorman au fost sesizati de reprezentantii spitalului din Alexandria cu privire la decesul unui barbat in varsta de 62 de ani, care s-a simtit rau in urma protestului din 10 august din Capitala, si au deschis un dosar penal. Departamentul pentru Situatii de Urgenta (DSU), condus de Raed Arafat, incearca sa lanseze o noua diversiune, sugerand ca vina ar apartine exclusiv decedatului.

„In urma informatiilor continute in documentele de la interventia echipajelor medicale de urgenta si prim ajutor calificat din Piata Victoriei in noaptea de 10 august 2018, s-a constatat ca pacientul s-a prezentat la una dintre ambulantele SMURD aflate la fata locului, acuzand Epistaxis (sangerare la nivelul nasului). Pacientul a declarat echipajelor de urgenta ca suferea de boli cronice, precum hipertensiune arteriala, iar la momentul examenului clinic, pacientul era constient, cooperant, cu tensiunea arteriala marita (161/126), si oxigenare in limite normale (97%)”, precizeaza Departamentul pentru Situatii de Urgenta (DSU), pe Facebook.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: