Fiica unei sefe de la DSP Iasi, angajata ca inspector la stat, dupa ce anterior coordonase angajatii care aranjau marfa in vitrine la un magazin H&M

news

DSP Iasi, angajare, vitrine, H&M, Amalia Soldan

Fiica unei sefe din cadrul Serviciului Resurse Umane al DSP, Laura Soldan, lucreaza la Inspectia Sanitara a institutiei. Mama este chiar sefa biroului care realizeaza angajarile in institutie si organizeaza concursurile.

Potrivit cotidianului local Reporter de Iasi, Laura Soldan este sefa biroului care realizeaza toate angajarile din cadrul DSP Iasi si organizeaza toate concursurile pe posturi din institutie. In iulie, fiica ei, Amalia Soldan, a depus o declaratie de avere conform careia lucreaza, de 30 de zile, in cadrul DSP Iasi.

Declaratia de avere cuprinde, la rubrica venituri, o suma de 43.000 de lei castigata de la institutie. Acest detaliu indica faptul ca Amalia Soldan a lucrat si anterior lunii iunie in DSP. „Ce pot spune acum este ca Amalia Soldan a venit in institutie prin concurs, la fel ca toti angajatii”, a precizat directoarea DSP Iasi, Corina Gasca. Aceasta a refuzat insa sa faca publice conditiile angajarii Amaliei Soldan.

Angajati din cadrul institutiei au precizat ca este inspector asistent in cadrul inspectiei sanitare a DSP. Conform legii, Inspectia Sanitara verifica sanatatea publica precum si calitatea serviciilor de asistenta medicala, farmaceutica si de dispozitive medicale.

Furnizorii de servicii medicale din sectorul public si privat si toate unitatile supuse inspectiei sanitare au obligatia de a permite accesul persoanelor care efectueaza controlul. Inspectorii au acces in orice tip de unitati la documente, informatii, pot recolta produse de risc pentru sanatatea publica, constata si sanctioneaza abateri, aplica sigilii.

Conform unui cont de Linkedin, inainte de a lucra la DSP Iasi, Amalia Soldan a fost „block visual manager” la H&M Hennes&Mauritz SRL – magazinele de haine H&M. Oamenii care activeaza in domeniul modei explica faptul ca „block visual manager” provine din alta ocupatie populara in domeniu – „visual merchandiser”, adica persoana care aranjeaza marfa in vitrina, pentru a atrage atentia cumparatorilor. Visual manager ar fi o persoana care coordoneaza o echipa de angajati care aranjeaza vitrina.

Cotidianul citat a solicitat in scris conducerii DSP informatii despre studiile Amaliei Soldan, pentru ca, in 2021, aceasta s-a inscris la FEEA din cadrul Universitatii „Alexandru Ioan Cuza”, programul cu taxa, dar nu a mai confirmat locul. Declaratia de avere a Amaliei Soldan este alba, cu exceptia veniturilor de la DSP de 43.000 de lei, si a doua credite de nevoie personale contractate in 2022 si 2023. In schimb mama ei, Laura Soldan, are in declaratie un teren intravilan la Miroslava (625 mp) detinut impreuna cu sotul, Catalin, si o casa de 170 mp la Miroslava.

Familia detine un Renault Symbol din 2007 si o Skoda Octavia din 2011 si are doua credite de nevoi personale – refinantare, in valoare de 250.000 de lei.

De la DSP, Laura Soldan are salarii anuale nete de 81.000 de lei, veniturile familiei fiind de 135.000 de lei anual. A mai incasat sume modeste de la Institul Regional de Oncologie, Spitalul Padureni – Grajduri si Sfantul Spiridon, fiind membru in consiliile de administratie (total 2.900 de lei in 2022).

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: