Filajul lui Traian Basescu este de fapt o operatiune de SANTAJ

opinii

Imagini care surprind o intalnire intre Traian Basescu si un barbat necunoscut au aparut ieri intr-o publicatie de scandal. Ulterior, la Realitatea TV, au venit si precizarile: barbatul este un fost ofiter SRI. Modul in care au fost surprinse imaginile si apoi traseul lor prin presa indica o operatiune profesionista de filaj si chiar santaj.

In primul rand, este putin probabil ca imaginile sa fi fost suprinse de paparazzii de la Cancan. Publicatia scrie ca  „paparazzii cancan.ro au avut surpriza sa dea peste fostul sef al statului in parc”. A naibii coincidenta, s-au nimerit pe acolo chiar in momentul in care Basescu avea o intalnire ultrarapida, de trei minute, cu un fost ofiter al SRI. Fotografiile sunt rodul unui filaj profesionist, mai ales ca ofiterii SPP din preajma fostului presedinte, antrenati in actiuni de contracarare a unor astfel de operatiuni, nu au sesizat nimic. Ulterior au fost pasate celor de la Cancan pentru a se avea un punct de plecare.

Al doilea pas a constat din deconspirarea celui cu care s-a intalnit Basescu. Imaginile filajului au aparut spre seara la Realitatea TV, unde Rares Bogdan a si dezvaluit identitatea misteriosului barbat: fostul ofiter SRI Radu Adrian. Inca o data, putin probabil ca Rares Bogdan de la Cluj sa fi vazut pana atunci vreodata figura sereistului de la Prahova. Pur si simplu a primit numele in plic si s-a executat.

Cine ar fi putut sa puna la cale toata aceasta operatiune, de la filaj pana la mediatizarea masiva a imaginilor? Mai mult ca sigur niste profesionisti din vreun serviciu secret. Insa daca actiunea lor este legala, adica Basescu ar fi urmarit pentru culegerea de probe privind activitati penale, imaginile nu trebuiau sa apara in presa. Dar din moment ce au fost „sifonate”, scopul actiunii pare a fi cu totul altul. S-a dorit de fapt  sa se transmita un mesaj cat se poate de clar catre Traian Basescu: „Fii atent, suntem cu ochii pe tine, stim tot ce faci”.

In ce masura Traian Basescu va reactiona la acest santaj, pentru ca numai astfel se poate traduce operatiunea de marti, vom vedea din actiunile sale in perioada urmatoare. Pana acum nu a comentat nimic, destul de atipic pentru el. Mai grava insa este marea tacere care inconjoara acest nou caz de implicare a serviciilor secrete in viata politica.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: