Filipine: Paza de coasta a salvat 120 de oameni de pe un feribot care a luat foc

externe

Toate cele 120 de persoane aflate la bordul unui feribot care a luat foc, duminica, pe mare, in centrul Filipinelor, au fost salvate, a declarat paza de coasta potrivit Reuters.

M/V Esperanza Star, care transporta 65 de pasageri si 55 de ofiteri si membri ai echipajului, a luat foc in timp ce naviga de la insula Siquijor din sud pana la insula Bohol din apropiere, a spus paza de coasta.

Pompierii aflati la bordul unei alte nave au folosit un tun cu apa si au stins focul in jurul orei 0200 GMT, a declarat un purtator de cuvant. Nimeni nu a fost ranit. Cauza incendiului este inca necunoscuta.

Doua nave ale pazei de coasta implicate in operatiuni de stingere a incendiilor si de salvare se aflau inca in apele din apropierea incendiului. Locatia si starea pasagerilor salvati si a membrilor echipajului nu au fost dezvaluite.

Filipine, un arhipelag de peste 7.600 de insule, are un record slab in ceea ce priveste siguranta maritima, cu nave adesea supraaglomerate si multe nave vechi in uz.

In martie, un feribot care transporta aproximativ 250 de persoane a luat foc si in sudul Filipinelor, ducand la moartea a peste doua duzini de persoane, inclusiv a unui bebelus de sase luni.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: