Film si rock la Brasov. Incepe a treia editie a DOC AND ROLL

news

Cea de-a treia editie a DOC AND ROLL va avea loc intre 11 si 17 aprilie, in Brasov, la Cinemateca Patria si la Clubul Rockstadt.

DOC AND ROLL este un festival de film documentar de muzica in cadrul caruia vor fi proiectate filme documentare si biografice, plus concerte tematice.

Dupa 2 ani de experimentari, primul in 2 zile, al doilea in 3D, ne-am extins la o saptamana intreaga, in care vrem sa scoatem Brasovul din astenia de primavara si sa il tinem conectat in ritm de rock and roll.

Tema principla a celei de a treia editii este Clubul 27, “clubul” damnat al muzicienilor geniali care au murit la 27 de ani. Documentare si filme biografice despre ei, legenda, mit si si mostenire artistica: Robert Johnson, Janis Joplin, Jimi Hendrix, Jim Morrison, Kurt Cobain, Amy Winehouse vor fi prezenti si omagiati pe ecran la Cinemateca Patria si sonor la Rockstadt, clubul oficial al festivalului. Aici vor canta blues prietenii nostri locali de la Fernet Blues Company si vor poposi clujenii de la Luna Amara.

Omagiile noastre rock’n’roll se vor adresa si unor giganti disparuti recent, Lemmy de la Motorhead, cu un concert al trupei tribut Motorace din Bulgaria, si lui David Bowie, acest extraterestru muzical. Sambata e o zi speciala, ziua Pink Floyd, cu filmele The Wall, varianta live a lui Roger Waters si un concert cu excelenta trupa tribut Speak Floyd. Scena romaneasca va fi cu acoperita de un eveniment inedit, documentarul Balta Alba, premiera intr-un festival, in prezenta regizorului Silviu Munteanu, un film despre generatiile de muzicieni crescute in cartierul bucurestean, urmat de un concert cu unul din exponentii sai, Partizan acustic !

doc-and-roll-final mai mare

Doc and Roll, 3d Time’s a Charm !

DOC AND ROLL are loc anual in luna aprilie in Brasov, este organizat de Asociatia Culturala Fanzin cu sprijinul Centrul National al Cinematografiei Romania.

Directori artistici si selectioneri:

Alin Ludu Dumbrava & Dan Staiculescu

Parteneri institutionali: Primaria Municipiului Brasov, Cinemateca Patria

Clubul festivalului: Rockstadt

Sponsori: Silva, Coresi Shopping Resort.

Partenerculinar: SergianaPoianaMarului

Partener: Ro Image 2000

Parteneri media: Rock FM, ZilesiNopti, Sunete, Cinemap, BizBrasov

Site-ul official al festivalului: www.docandroll.ro
Facebook: www.facebook.com/docandrollfestival

Pret abonament festival: 90 lei

Abonamentul include intrarea la toate concertele de la Rockstadt, si la toate filmele de la Cinemateca Patria!
Abonamentele se pot achizitiona de la Cinemateca Patria si de la Club Rockstad incepand de joi, 7 aprilie 2016

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: