Filosofia lui Melescanu, cum a ramas 60 de ani in trenul puterii: „Daca dai cu pietre in geamurile trenului ramai pe peron”

politica

Teodor Melescanu, proasptat ales presedinte al Senatului, a doua functie in stat, a rezumat in doua fraze filosofia sa de viata, care i-a permis sa ramana in cercurile puterii de aproape 60 de ani.

Un jurnalist l-a intrebat pe Melescanu, dupa ce a fost ales presedinte al Senatului: „ALDE a spus ca va face opozitie. Cum va veti supune si deciziilor ALDE si deciziilor PSD-ului?”.

Raspunsul lui Melescanu arata ce filosofie de viata are acest traseist.

„Dom’le, e foarte delicat, noi am fost doi ani si jumatate in guvern, impreuna cu PSD-ul. Este destul de delicat sa stai pe peron si sa dai cu pietre in geamurile trenului care trece. Nenorocirea este ca daca faci asta ramai pe peron pentru foarte mult timp”, a declarat Melescanu.

Melescanu are 78 de ani. El a intrat in Ministerul Afacerilor Externe inca din anii ’60 ai secolului trecut, in plin regim comunist. Desi pentru 99% dintre romani era imposibil sa calatoreasca in Occident, Melescanu a urmat incepand din 1964 cursurile Universitatii din Geneva (Elvetia).

Mai mult despre:

Comentarii: