Final apoteotic la Strasbourg. Dancila s-a laudat ca este foarte iubita de romani: „Acest guvern se bucura de o larga sustinere populara”

politica

Premierul Viorica Dancila a acuzat, in finalul dezbaterii din Parlamentul European, dezinformarile privind situatia din Romania si a sustinut ca Guvernul pe care il conduce ”este iubit de romani” si se bucura de o larga sustinere populara.

”Am vazut lucruri pe care le-am luat in calcul, lucruri constructive. Am vrut un dialog constructiv, dar mi-am dat seama ca exista multa dezinformare si nu ii acuz pe cei care au spus aceste lucruri, ci pe cei care stau in spatele dezinformarii”, a sustinut Dancila.

Ea a adaugat ca trebuie aparati cetatenii, ca acest lucru il cere si ca ea nu ignora vocea poporului, iar martora in acest sens este ”larga sustinere populara” de care se bucura actuala guvernare, dar ca doreste un dialog constructiv.

”Doamna Macovei, stiu despre dezinformarile dvs. Acest guvern pe care il criticati atat de des a adus o crestere economica de 7% si de aceea romanii il iubesc”, a sustinut Viorica Dancila. Ea a spus ca este o lipsa de respect fata de romani sa fie adusa lupta politica interna in PE.

”Da, Romania este divizita, iar eu vreau ca Romania sa fie unita, dar trebuie sa avem grija de un lucru: vrem si o Europa divizata? (…) Impreuna trebuie trebuie sa desenam, sa creionam viitorul UE”, a mai spus premierul.

Dancila a precizat ca reforma privind legile justitiei este initiata in Parlament, Parlamentul fiind expresia vointei poporului. ”Si aici e dezinformare, pentru ca au aratat cu degetul spre guvern”, a adaugat ea.

”Parlamentul European nu este inamicul meu, am fost europarlamentar 9 ani si nu po sa ma abat niciodata de la valorile europene. Poate nu toate lucrurile sunt corecte, dar sunt convinsa ca poate exista un dialog constructiv si ascultatea tuturor partilor, si cred ca lucrurile se pot indrepta. Vom tine cond de recomandarile Comisiei de la Venetia. Azi domnul Tudorel Toader va merge la Comisia de la Venetia. Romania este o tara proeuropeana. Va rog sa aveti incredere in Romania si sa aveti incredere in respectarea statului de drept in tara mea”, a incheiat Dancila.

Situatia statului de drept din Romania a fost dezbatura miercuri in plenul Parlamentului European. Prim-vicepresedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a reluat criticile aduse Guvernului roman, spunand ca ultimele evolutii privind modificarile asupra legilor justitiei si a codurilor penale sunt o sursa de ingrijorare pentru Comisia Europeana si ca situatia din Romania s-a deteriorat. El a mai spus ca pana acum Parlamentul Romaniei nu a dat semne ca raspunde recomandarilor organismelor europene. „Cred sincer ca inca mai avem o sansa sa schimbam situatia”, a afirmat Timmermans.

De asemenea, el a cerut ca autoritatile romane sa inceapa o investigatie cu privire la protocoalele serviciilor de informatii cu institutiile din justitie, pentru ca este nevoie de o independenta a justitiei.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: