news

Finalul de cariera al unui om cinstit. Augustin Lazar nu mai este, oficial, procuror general al Romaniei

Presedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul privind eliberarea din functia de procuror a lui Augustin Lazar, procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, informeaza Administratia Prezidentiala.

Augustin Lazar a fost eliberat din functie ca urmare a pensionarii incepand cu 27 aprilie.

Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a aprobat, joi, cererea de pensionare depusa de Augustin Lazar, dupa ce ordinea de zi a sedintei a fost completata cu aceasta solicitare.

Lazar a depus cerere de pensionare, in conditiile in care mandatul sau de procuror general se incheie pe data de 27 aprilie.

El a candidat pentru un nou mandat de procuror general, insa ministrul Justitiei, Tudorel Toader, i-a respins candidatura.

Procurorul general a fost acuzat in presa ca a refuzat eliberarea conditionata a disidentului anticomunist Iulius Filip pe vremea cand era membru in Comisia de propuneri pentru liberare din cadrul Penitenciarului Aiud.

Ulterior, Augustin Lazar a sustinut ca nu stia daca dosarele luate in discutie in Comisia de la Penitenciarul Aiud erau ale unor detinuti politici, insa si-a cerut „scuze institutionale” pentru practicile discutabile de dinainte de 1989.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Amenintarea cu bomba de la bordul unui avion care zbura spre Egipt si a aterizat de urgenta la Timisoara s-a dovedit a fi falsa

Alarma cu bomba de la bordul unui avion care transporta pasageri de la Wroclaw (Polonia)…

23 de minute ago

Directorul CIA avertizeaza: „Daca nu primeste ajutor militar, Ucraina ar putea pierde total razboiul in fata Rusiei pana la sfarsitul acestui an”

Directorul CIA, William Burns, a transmis un mesaj de avertizare legislatorilor din Washington DC, subliniind…

O oră ago

Surse politice: Cozmin Gusa ar putea candida ca independent la alegerile prezidentiale din toamna din partea „polului suveranist”

Conform unor surse politice, Cozmin Gusa va fi propus pentru o candidatura independenta la alegerile…

O oră ago