Finlanda participa la instruirea fortelor armate ucrainene in Marea Britanie. 10.000 de ucraineni vor invata strategii noi de lupta

externe

Finlanda va trimite aproximativ 20 de instructori in Marea Britanie pentru a oferi sprijin in materie de instruire pentru fortele armate ucrainene, a anuntat luni Ministerul Apararii, citat de Yle.

Instructajul este condus de militari britanici, insa Regatul unit a cerut si Finlandei sa participe cu instructori.

Potrivit Marii Britanii, scopul este de a instrui aproximativ 10.000 de voluntari ucraineni in abilitati militare de baza.

Fortele ruse au comis 27.203 crime de agresiune si de razboi pe teritoriul ucrainean de la inceputul invaziei Rusiei in Ucraina la 24 februarie si pana in prezent, potrivit unui raport publicat luni de Biroul procurorului general al tarii, citat de agentiile de presa EFE si Ukrinform.

Conform documentului, 26.190 de delicte se refera la incalcari ale legilor si obiceiurilor razboiului.

In acelasi timp, 73 de incidente au legatura cu planificarea, pregatirea sau declansarea si ducerea unui razboi de agresiune, in timp ce alte 28 vizeaza propaganda de razboi neadaptata la conventiile internationale.

Biroul procurorului general a inregistrat 912 alte diferite delicte inca necatalogate, de asemenea atribuite fortelor ruse.

Intre altele, autoritatile ucrainene au inregistrat 12.724 de crime impotriva sigurantei nationale, dintre care 8.783 sunt legate de uzurparea integritatii teritoriale si inviolabilitatea Ucrainei. Parchetul a inregistrat de asemenea 1.525 de cazuri pe care le califica drept inalta tradare, alte 1.800 drept delicte de colaborationism, 113 de complicitate cu statul agresor; 64 de delicte calificate drept sabotaj si 439 de infractiuni cu clasificari juridice diferite.

Parchetul ucrainean a deschis 1.451 de proceduri penale pentru infractiuni legate de copii de la inceputul invaziei ruse pe scara larga in Ucraina.

Diferite organisme internationale, intre care ONU, au initiat investigatii pe teritoriul ucrainean pentru a documenta presupusele crime de razboi comise de trupele ruse.

In plus, unele tari ale Uniunii Europene au trimis experti in locuri precum Bucea sau Irpin, in nordul Ucrainei, pentru a gasi dovezi ale acestor crime.

Mai mult despre:

Comentarii: