Finlanda ridica garduri la granita cu Rusia, guvernul vrea sa aloce 139 milioane de euro. Ce lungime are granita dintre cele doua tari

externe

Guvernul finlandez a propus joi sa cheltuiasca 139 de milioane de euro pentru a construi garduri de-a lungul unor parti ale frontierei cu Rusia, indeplinind o promisiune facuta in urma invaziei Moscovei in Ucraina din februarie, informeaza Reuters.

Finlanda, care solicita aderarea la alianta militara occidentala NATO, a avut mai multe razboaie cu Rusia, dar granita acoperita de paduri este inca marcata doar cu semne pe cea mai mare parte a celor 1.300 km de lungime.

Tara nordica a declarat in iunie ca va construi garduri de-a lungul unor parti ale frontierei rusesti, intr-o miscare de consolidare a pregatirii impotriva amenintarilor hibride, cum ar fi potentialul aflux masiv de solicitanti de azil.

Autoritatea pentru paza frontierelor din tara a declarat ca isi propune sa construiasca intre 130-260 km de garduri, acoperind 10-20% din lungimea totala, concentrandu-se in principal pe punctele de trecere a frontierei si zonele adiacente din sud-estul Finlandei.

Inainte de propunerea de cheltuieli de joi, parlamentul alocase doar 6 milioane de euro pentru un proiect de proba.

Guvernul majoritar de centru-stanga din Finlanda se confrunta cu alegeri generale la inceputul anului viitor.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: