Finlanda va trimite trei tancuri de lupta Leopard 2 Ucrainei, Cehia a mai aprobat un pachet de ajutor militar

externe

Finlanda va trimite trei tancuri de lupta Leopard 2 Ucrainei, a anuntat joi Ministerul Apararii de la Helsinki, informeaza agentia Reuters, preluata de Agerpres.

Presedintele finlandez Sauli Niinisto a declarat in ianuarie ca Finlanda va participa la o donatie europeana de tancuri de lupta, dar a adaugat ca aceasta contributie „nu va fi foarte numeroasa”.

Finlanda, care imparte cu Rusia o frontiera de 1.300 km, are in dotare ceva mai putin de 200 de tancuri Leopard 2.

Valoarea celui mai nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina se va ridica la 160 milioane de euro, ce include cele trei tancuri Leopard si instruirea pentru folosirea lor, a indicat ministerul finlandez.

Guvernul ceh a anuntat joi, la randul sau, ca a aprobat un nou transport de ajutor militar pentru Ucraina si va continua sa trimita echipamente din stocuri.

Ministrul apararii, Jana Cernochova, nu a dezvaluit despre ce echipamente este vorba, dar a spus ca, pana acum, Cehia a trimis din rezervele armatei 38 de tancuri, 55 de vehicule blindate, patru aparate de zbor si 13 obuziere autopropulsate, pe langa transporturi mai ample de la sectorul privat.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: