Finul lui Badalau, scandal dupa ce cumnata lui Badalau a fost demisa: „Hienele de la Putere comit abuzuri”

politica

Marian Mina, presedinte al PSD Giurgiu si fost sef al CH Giurgiu, sustine ca schimbarea din functie a directoarei scolii din Malu Spart, Raluca Geanta, este un „abuz”. Mina este finul lui Niculae Badalau in timp ce Geanta este cumnata lui Badalau.

„Schimbarea, in mod ABUZIV, a directorilor de scoli si licee, precum si inlocuirea lor cu sustinatori ai PNL si USR Plus i-au revoltat si pe giurgiuveni!

Pe hienele acestea de la Putere nu le intereseaza ca sunt mii de copii si in judetul nostru, foarte multi din anii terminali, care nu au acces la Internet sau nu au dispozitive pentru a participa la cursurile online. Ce vor face ei la Examenele Nationale sau la Bacalaureat?

Nu iese nimeni public de la Inspectoratul Scolar sa ne spuna cum va fi gestionata situatia, atunci cand se vor redeschide scolile, sau cum vor fi ajutati dascalii si elevii, pentru a putea recupera ceea ce s-a pierdut, in ultimele luni. Nu! Monstruoasa coalitie este preocupata doar sa-si puna oamenii in absolut toate functiile din toate institutiile.

Au inlaturat, insa, si la Giurgiu, profesionisti, directori cu rezultate de exceptie in activitatea lor si care s-au remarcat prin proiecte importante derulate cu suces in scoli. De ce nu au avut rabdare macar pana la finalul anului scolar?

Cer public sefului Inspectoratului Scolar Judetean, Consiliului de Administratie al ISJ, dar si Prefecturii Giurgiu revocarea deciziilor de numire abuziva a noilor directori! De asemenea, suntem pregatiti sa initiem si o petitie in acest sens. Pentru ca vrem ca giurgiuvenii sa spuna daca sunt de acord cu asemenea nedreptati!”, a scris Mina pe facebook.

Mai multe zeci de sateni au protestat, duminica, dupa ce directoarea Scolii Gimnaziale Malu Spart-Bolintin Vale, Raluca Geanta, a fost inlocuita din functie. Geanta este cumnata lui Niculae Badalau, fost senator si fost sef al PSD Giurgiu, ea ocupand aceasta functie de 8 ani.

„Politistii Politiei Orasului Bolintin Vale au constatat ca in localitatea Malu Spart, din orasul Bolintin Vale, aproximativ 25 de persoane, cadre didactice si parinti ai elevilor din cadrul Scolii Gimnaziale Malu Spart, organizati in grupuri de patru – cinci persoane, se aflau in fata unitatii de invatamant. Acestia isi exprimau sustinerea fata de fostul director al unitatii de invatamant, caruia i-a expirat contractul managerial, acesta fiind si motivul pentru care persoanele s-au prezentat la sediul scolii”, a anuntat IPJ Giurgiu.

Doua echipaje de politie si un echipaj de jandarmi au intervenit la fata locului, iar cinci dintre participanti, care nu au respectat prevederile Legii nr. 55/2020, a fost amendati conventional. „Verificarile vor fi continuate, in vederea identificarii tuturor participantilor la evenimentul in cauza si luarea masurilor legale care se impun”, au prezizat politistii.

Geanta a publicat un mesaj de pagina de Facebook a scolii in care a sustinut ca a fost schimbata pentru ca nu e membra PSD.

„Nu sunt membra PNL si sunt cumnata cuiva anume. Nu conteaza realizarile, nu conteaza ca in mandatul meu am finalizat lucrarile la scoala noua inceputa din anul 2009. Nu conteaza ca s-a construit un teren de sport dotat cu toate utilitatile. Nu conteaza existenta cabinetului TIC, constructie grupuri sanitare, dotare cu laptopuri, table inteligente, videoproiectoare, mobilier de cea mai buna calitate, etc. Nu conteaza ca in aceasta perioada am avut copii cu rezultate deosebite admisi la licee de top: Sf. Sava, Lazar, Elena Cuza, Sincai, Kiritescu. Nu conteaza disciplina si seriozitatea de care dau dovada copiii nostri, ambientul scolii, munca depusa. Nu conteaza nimic din aceste performante! Conteaza ca nu sunt inregimentata politic, ca nu am mers in campanie electorala cu nicio formatiune politica si mai ales cu PNL-ul”, a scris Geanta.

Organizatia PNL Bolintin Vale a negat acuzatiile cumnatei lui Badalau.

„Am constatat cu indignare incercarile conducerii Scolii Gimnaziale Malu-Spart de manipulare a opiniei publice, folosind canale mass-media si parinti din localitate. Pentru ca o numire de director pare sa se transforme in razboi politic, avem urmatoarele precizari:

– Mandatul actualei conduceri a scolii a expirat la finalul acestei saptamani, aceasta este o informatie publica.

– Numirea noului director intra exclusiv in atributiile Inspectoratului Scolar Judetean Giurgiu. Avem toata increderea ca va fi nominalizat un bun profesionist.

– Niciun membru al PNL Bolintin Vale nu va prelua functia de Director al Scolii Gimnaziale Malu-Spart.

Mai mult decat atat, avem convingerea ca indiferent de optiunile politice ale oricarui cadru didactic sau director, scoala trebuie sa ramana un templu al obiectivismului, un loc in care se deruleaza doar activitati educative. Faptul ca sunt numiti noi directori, ca se ofera sansa altor cadre didactice de a conduce unitati de invatamant nu ar trebui sa fie subiect de scandal politic. Insa, nu este deloc surprinzator, tinand cont de faptul ca doamna director a depasit in mod repetat cadrul etic al functiei sale, de-a lungul mandatelor la conducerea scolii din Malu Spart, fiind un agitator politic inflacarat al PSD. Am primit, de mai multe ori, informatii de la parinti amenintati si santajati pentru a sprijini PSD. Nu ar fi exclus ca si o parte dintre parintii care au fost astazi la asa-zisul protest sa fi fost chiar intimidati sau fortati sa faca acest gest. Este genul de politica a pumnului in gura marca PSD – Badalau.

Pentru informarea corecta a opiniei publice, va mai aducem la cunostinta doua detalii care completeaza peisajul de ansamblu: doamna director a acestei scoli este fost consilier PSD si chiar cumnata baronului rosu Badalau. Mai mult, printre persoanele care au iesit public sa o sustina au fost viceprimarul PSD si un consilier judetean PSD.

In mod evident, se incearca o presiune publica tipica acestui partid toxic, care are ca scop schimbarea deciziei inspectoratului sau intimidarea persoanelor implicate in proces. Batalia politica este doar in scenariul lor si sunt singurii disperati de aceasta lupta pentru putere. Ii propunem doamnei director sa nu mai mentioneze numele PNL si sa utilizeze timpul dedicat acestor conspiratii si presiuni mult mai util, respectiv pentru pregatirea temeinica a concursului ce va fi organizat de Ministerul Educatiei, pentru aceasta pozitie pe care si-o doreste cu atat patos”, au mentionat liberalii.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: