Firea a bagat iar drujbele in parcurile Capitalei. Macel in Herastrau: „Oameni buni, treziti-va. Asta inseamna sfarsitul acestui parc”

news

Mai multi copaci sanatosi din Parcul Herastrau, cel mai mare parc din Bucuresti, au fost macelariti sau pusi la pamant cu totul. Martorii afirma ca nu exista niciun motiv pentru ca acesti copaci sa fie taiati.

„A reinceput macelarirea arborilor din parcul Herastrau… fara aer, fara verde, inainte! Din zona ‘Roaba de cultura’, din poiana piramidei din scanduri, au pus la pamant o gladita (Gleditsia triacanthos) de aprox. 25m inaltime si cam peste 50 de ani ca varsta; apoi chiar din dreptul piramidei din lemn, un stejar rosu american (Quercus rubra), cam de aceeasi inaltime si cu varsta aprox. de peste 60 de ani.

Tin sa precizez ca ambii arbori erau vii, cu frunzisul viu, nu aveau nici o scorbura sau putregai la nivelul lemnului, asa cum reiese si din fotografii. Arborii aveau un insemn galben pe trunchi, un „X”. Daca veti numara cati arbori in toata splendoarea lor sunt insemnati cu aceste „X”-uri galbene si daca ne inchipuim cum se va derula macelul, practic scotandu-se toti arborii Herastraului din aliniamente, asta ar insemna sfarsitul acestui parc in forma actuala si sfarsitul plimbarilor noastre la umbra si frumos.

Oameni buni, treziti-va si faceti petitii, pentru ca astia ne lucreaza cu presul, incet, dar sigur! Tin sa mai spun ca generatia noastra nu va mai apuca sa se plimbe pe sub stejari atat de mari, in cazul in cae se vor replanta puieti acum. Pot sa fie si platanii atat de placuti de primarie, tot vom muri fara sa ne plimbam pe sub ei, asa ca, daca nu luptam pentru fiecare frunza, vom sfarsi cel putin intr-un Bucuresti fara personalitate, fara arbori, fara aer, fara nimic placut sau functional!!!”, a scris o bucuresteanca pe pagina ei de Facebook.

Apelul a fost receptionat de Clotilde Armand, care solicita Administratiei Domeniului Public, aflata in subordinea Primariei Capitalei, sa ofere explicatii.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: