Firea, a patra zi de urlete. Pieleanu, acuzat ca a realizat „cel mai trucat exit-poll de pe planeta”. Pieleanu are contract cu PSD

politica

Primarul general in functie Gabriela Firea a declarat, joi, ca PNL a gandit un plan diabolic pentru fraudarea alegerilor in Bucuresti. Ea a adaugat ca exit-poll-ul Curs-Avangarde „a batut toate recordurile negative pe plan mondial” si „va ramane in cartile de sociologie ca cel mai trucat exit-poll de pe planeta, pregatind frauda”. 

„Eu vreau sa va imaginati daca PSD ar fi fost la guvernare si ar fi organizat alegerile de o asemenea maniera si PNL si USR ar fi adus dovezi, asa cum aducem noi, ce s-ar fi intamplat? Probabil ca lumea ar fi iesit in strada. Probabil ca s-ar fi facut o presiune extraordinara ca Guvernul sa cada pur si simplu, pentru ca este cea mai mare greseala in fata cetatenilor, aceea de a confisca votul lor. Pe de o parte.

Pe de alta parte, am auzit ca domnul prim-ministru este foarte linistit si calm, desi nu ar trebui sa fie, pentru ca este o pata mare adusa democratiei, dar si o pata mare si urata pe obrazul domniei sale, spunand ca diferenta dintre mine si domnul Nicusor Dan este oricum considerabila si chiar daca s-ar numara voturile si chiar daca s-ar face alegerile, tot acesta ar fi. Nu. Eu cred ca a fost un plan foarte bine pus la punct. Cu cateva zile inainte de alegeri, conducerea PNL era deja resemnata ca va pierde alegerile in Capitala, dar de ultim moment s-au gandit ca totusi nu pot sa lase lucrurile asa si atunci s-au gandit la un plan, un plan diabolic.

Asa se explica si diferenta enorma care are legatura cu realitate, care a fost anuntata la exit poll-ul Curs-Avangarde duminica seara, 10% intre mine si Nicusor Dan. Un exil-poll nu trebuie sa depaseasca marja de eroare de 1,5%. Deci practic a batut toate recordurile negative pe plan mondial. Va ramane in cartile de sociologie ca cel mai trucat exit-poll de pe planeta, pregatind frauda fiind scoasa din context, scoasa din pix, scoasa din carioaca – cea care a modificat peste cifrele scrise initial cu pixul”, a afirmat Gabriela Firea joi la sediul PSD, citata de news.ro.

Sondajele exit-poll au fost coordonate de Marius Pieleanu, un client fidel al PSD si invitat permanent al Antena 3. Firea a dezvaluit ca Pieleanu a avut contract cu PSD pentru realizarea exit-poll-ului.

Ea a mai spus ca „nu exista niciun fel de legitimitate a celor care au fost alesi prin frauda”.

„Deci de aceea stau ei foarte calmi, pentru ca au avut un plan, dar acesta este un plan diabolic si un plan impotriva cetatenilor. Nu exista niciun fel de legitimitate a celor care au fost alesi prin frauda. Dovezile vor fi predate de catre avocatii nostri institutiilor competente si acestea au datoria sa respecte legea”, a conchis Firea.

Premierul Ludovic Orban apreciaza ca procesul electoral s-a desfasurat „foarte corect”, dar adauga ca in multe localitati nu a putut fi stapanita „bucuria victoriilor”. Cei care au castigat „s-au bucurat atat de tare incat au organizat petreceri de zeci, sute de oameni, fara masti”, afirma el, precizand insa ca acest lucru nu s-a intamplat „chiar peste tot”.

Mai mult despre: ,

Comentarii: