Firea a abuzat de functie pentru a-i face pe plac printisorului Dragnea. Fiul sefului PSD a avut parte de servicii speciale

news

Doi consilieri locali din Bucuresti anunta ca Gabriela Firea a abuzat de calitatea de primar pentru a-l face pe fiul sefului PSD, Liviu Dragnea, sa se simta cat mai special in timpul cununiei civile.

Astfel, potrivit imaginilor realizate in timpul cununiei civile, Firea le-a permis insuratelilor sa se pozeze pe scara monumentala din interiorul sediului Primariei. Aceasta este rezervata doar inaltilor oficiali care viziteaza Primaria Capitalei, pentru muritorii de rand accesul fiind interzis. Mai mult, Firea si-a pus si esarfa tricolora, de si nu are atributii de ofiter al starii civile.

„Si cum #Duamna nu putea sa lipseasca de la balciul parvenitilor, nu numai ca le-a pus la dispozitie un birou prin PMB pentru ceremonie si si-a pus esarfa de primar, dar, surpriza!, a deschis si scara monumentala, rezervata oficialitatilor care viziteaza PMB, ca sa aiba si tinerii insuratei poze frumoase!

Cateva lucruri pe care le pun in dezbatere, stiu ca primarul general a mai ‘oficiat’ casatorii:
1. Este sau nu este primarul general ofiter de stare civila? Caci in legea 119/1996 primarul general nu apare! (” (2) Sunt ofiteri de stare civila: a) primarii municipiilor, sectoarelor municipiului Bucuresti, oraselor si comunelor”). Si nici compartiment de stare civila sau registre nu exista in aparatul de specialitate al primarului general, iar cererea de incheiere a casatoriei ca si publicitatea acesteia se face la primaria de sector, nu la PMB!

2. Daca nu Duamna a oficiat, inseamna ca nu a fost acolo in calitatea oficiala ci de invitat, atunci de ce a purtat esarfa tricolora?

3. Care a fost ratiunea deschiderii scarilor monumentale ( si banuiesc a alveolei de parcare), pentru cuplul ‘princiar’ si cati cetateni obisnuiti se pot bucura de acest tratament?”, a scris consilierul Catalin Deaconescu pe Facebook.

Dupa cum se vede si in acest colaj, scara monumentala este inchisa muritorilor de rand.

„Primarita si-a pus tricolorul de primar in acest context fara a avea, insa, conform legii, dreptul de a oficia casatorii. Acest drept revine prin lege primarilor de sectoare. Nu-i contestam dreptul de a se trage in poze purtand tricolorul primarilor, dar sa justifice purtarea acestuia in contextul oficierii unei casatorii”, a adaugat si consilierul Ciprian Ciucu.

Printre participantii la nunta fiului lui Liviu Dragnea s-au numarat premierul Viorica Dancila, presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, primarul sectorului 6, Gabriel Mutu, primarul sectorului 1, Dan Tudorache, primarul sectorului 5, Daniel Florea, primarul sectorului 3, Robert Negoita, primarul sectorului 4, Daniel Baluta, europarlamentarii Ioan Mircea Pascu si Victor Bostinaru, presedintele CJ Giurgiu, Marian Mina si presedintele CJ Vrancea, Marian Oprisan, precum si secretarul de stat din MApN, Nicolae Nasta.

La petrecere au venit si liderii PSD din Dambovita (Adrian Tutuianu), Gorj (Florin Carciumaru), Alba (Ioan Darzu), Constanta (Felix Stroe), fostul ministru al Justitiei, Florin Iordache, fostul ministru delegat pentru Diaspora, Angel Tilvar, fostul premier Sorin Grindeanu, fostul presedinte UNPR Valeriu Steriu sau fostii parlamentari PSD Vlad Cosma si Catalina Stefanescu, precum si numerosi parlamentari actuali precum deputatul Catalin Marian Radulescu si senatorul Niculae Badalau.

Accesul social-democratilor spre nunta s-a facut pe „coloana sonora” a unei melodii hip-hop al carei refren contine mesajul „M..E PSD”. Melodia a fost difuzata dintr-o masina parcata de protestari langa „filtrul” organizat de firma privata de paza.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: