Firea anunta ca Dragnea a ordonat intimidarea semnatarilor scrisorii: „Avem telefoanele ascultate, sunt masini dupa noi. Colegii traiesc cu spaima”

politica

Vicepresedintele PSD Gabriela Firea a declarat, miercuri, ca toti semnatarii scrisorii anti-Dragnea au telefoanele acultate si ca sunt masini care ii urmaresc.

„Dorim sa nu mai fim amenintati, este mai rau ca pe vremea lui Ceausescu. Ne sunt telefoanele urmarite, monitorizate, ascultate, sunt masini dupa noi. Nu stim exact tine, va spun categoric ca se intampla. Si colegii mei au spus ca se simt filati, ca sunt monitorizati, traiesc cu spaima”, a declarat Firea, miercuri, la Romania TV.

Firea a negat ca ar fi serviciile secrete in spatele acestor actiuni: „Ce treaba sa aiba serviciile cu problemele noastre interne?”.

Gabriela Firea, Adrian Tutuianu si Paul Stanescu semneaza o scrisoare prin care cer demisia imediata a lui Liviu Dragnea din functiile de presedinte al PSD si al Camerei Deputatilor.

Potrivit lui Adrian Tutuianu, masurile prezentate in scrisoare sunt sustinute de multi lideri judeteni ai PSD, iar documentul va fi discutat in sedinta Comitetului Executiv al partidului, convocat vineri la pranz.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, sustine ca scrisoarea semnata de ea, alaturi de Paul Stanescu, Adrian Tutuianu, este sustinuta de „suficient de multi” lideri de organizatii judetene astfel incat sa nu fie ignorati, aratand ca ei nu doresc destabilizarea si divizarea PSD, ci vor sa atraga atentia ca PSD nu poate fi condus discretionar de o singura persoana, asa cum se intampla de cel putin un an.

Secretarul general al PSD Marian Neacsu considera ca documentul contine o serie de principii sanatoase privind actiunea politica a partidului, care au fost abandonate in ultima perioada, si propune ca acesta sa fie analizat de toate organizatiile partidului, precizand ca este in favoarea ideii de revenire la modul democratic de luare a deciziilor in partid.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a avut o prima reactie, el spunand ca a inteles din aceasta „epistola” ca „partidul trebuie sa se alinieze cu Klaus Iohannis, cu DNA, SRI, SPP si cu partidele de opozitie”. El a sustinut ca, in calitate de presedinte al PSD, „nu va duce partidul sa devina o unealta a acestor institutii”.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: