Firea, aroganta si batjocura la adresa lui Nicusor Dan: „Bine ati revenit in Bucuresti, domnule candidat”

politica

Gabriela Firea, promisiuni, metrou, Voluntari, Bucuresti

Gabriela Firea are o reactie batjocoritoare la adresa lui Nicusor Dan dupa ce acesta i-a solicitat, duminica, sa ia mai multe masuri in Capitala pentru a limita extinderea pandemiei.

„Bine ati revenit in Bucuresti, Dl candidat! Sau, mai corect: bine v-ati trezit! Ati dormit bine? V-ati odihnit suficient? Ce-mi cereti dvs sa fac azi, 12 iulie, eu si echipa mea am realizat, ba chiar mult mai mult, inca din luna martie, de cand erati Dvs disparut fara urma! Si de cand colegii dvs de la guvernul PNL imi spuneau sa nu ma mai agit, pentru ca e doar o gripa usoara. A vazut o tara intreaga, numai dvs nu…

Puneti mana si va informati! Discutati cu oamenii, cititi presa. Vad ca va laudati ca va sustin 7 partide si nu va pasa de oameni!

Eu voi ramane in continuare primarul oamenilor, dvs al combinatiilor intre partide… Daca nu ar fi de plans, ar fi de ras! Somn usor in continuare! Nani, nani!!!”, a scris Firea pe Facebook.

Deputatul independent Nicusor Dan, candidat la Primaria Capitalei, a facut un apel la bucuresteni la responsabilitate si a propus un set de zece masuri care ar trebui luate de municipalitate in contextul cresterii numarului de cazuri de infectare cu noul coronavirus in Bucuresti.

„Apelul meu catre bucuresteni este urmatorul: fiecare dintre noi poate sa contribuie la limitarea raspandirii acestui virus si pentru a permite functionarea spitalelor in regim normal este nevoie de responsabilitate sociala pentru fiecare dintre noi si, de aceea, rugamintea mea, indemnul meu este ca fiecare dintre noi sa poarte masca”, a spus Dan, intr-o conferinta de presa sustinuta in fata Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”.

El a sustinut ca situatia risca sa devina „grava” si a facut mai multe solicitari catre Primaria Capitalei.

„Cer administratiei PSD-Firea sa ia urmatoarele masuri: sa testeze periodic persoanele cele mai expuse la infectare – cadre medicale, asistenti sociali, soferi si controlori STB, taximetristi, functionari care lucreaza direct cu publicul. Cer sa initieze un parteneriat cu Directia de Sanatate Publica, subordonata Ministerului Sanatatii, pentru a-i ajuta pe acestia in anchetele epidemiologice facute la persoanele infectate, pentru contactii acestora. Cer sa puna in vanzare masti la punctele in care se vand bilete STB pentru persoanele care nu au masca la ele si vor sa se urce in mijloacele de transport in comun”, spus Dan.

El a mai solicitat mobilizarea Politiei Locale pentru verificarea obligatiei de a purta masca in spatii inchise, in spatii comerciale, in mijloacele de transport in comun si a respectarii interdictiei de a intra si de a folosi spatiile de joaca pentru copii.

„Cer sa instituie pentru mai multe spatii deschise, cum sunt pietele si zonele din Lipscani, un numar maxim de persoane care pot sa intre si cer sa mobilizeze, de asemenea, Politia Locala pentru a se verifica numarul de persoane care acceseaza aceste spatii”, a completat deputatul.

El a cerut Primariei Capitalei sa instaleze robinete cu apa si sapun la intrarea in parcuri si in piete si sa utileze cu dezinfectant mijloacele de transport in comun si statiile STB.

„Cer sa dezinfecteze periodic, pe baza unor protocoale, mobilierul urban si sa asigure spalarea, nu dezinfectarea, strazilor. Cer sa extinda distributia de masti gratuite catre bucurestenii cu venituri reduse, cer sa instituie comunicarea online cu cetatenii in toate institutiile din subordinea Primariei si sa faca publicitate acestei proceduri, astfel incat sa nu puna bucurestenii pe drumuri pentru lucruri care pot sa fie rezolvate de la distanta si prin mijloacele consistente de publicitate pe care le au la indemana sa vorbeasca cetatenilor despre riscul acestui virus si despre nevoia de a se proteja”, a adaugat Nicusor Dan.

El a facut un apel si la clasa politica. „Toata clasa politica, si Putere si Opozitie, are o responsabilitate si trebuie sa dea mesajele corecte, mesaje de responsabilitate, de incredere in specialisti pentru a limita zvonurile si manipularile si pentru a intari relatia intre autoritati si cetatean”, a transmis Dan.

El i-a reprosat primarului Capitalei, Gabriela Firea, ca nu colaboreaza cu Ministerul Sanatatii. „Consider ca primarul general nu trateaza cu gravitatea cuvenita acest fenomen social – acesta este un repros – si al doilea repros este ca nu colaboreaza, ci dimpotriva tensioneaza continuu relatia cu Ministerul Sanatatii”, a afirmat Nicusor Dan.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: