Firea arunca in aer majoritatea lui Dragnea din Parlament. Trei parlamentari au demisionat azi din PSD

politica

Trei parlamentari din Gruparea Firea au demisionat, miercuri, din PSD. Deputatii Alexandra-Corina Bogaciu si Constantin Catalin Zamfira precum si senatorul Emanuel Gabriel Botnariu au informat conducerea Parlamentului ca parasesc grupul parlamentar al PSD.

Ei au precizat ca vor activa in continuare ca independenti.

„Subsemnatii, Emanuel-Gabriel Botnariu, senator de Ilfov Corina-Alexandra Bogaciu, deputat de Ilfov Constantin-Catalin Zamfira, deputat de Ilfov, am luat decizia de a demisiona din Partidul Social Democrat, precum si din grupurile parlamentare ale acestuia, urmand sa ne desfasuram, in continuare, activitatea in grupurile senatorilor si deputatilor neafiliati.

Am recurs la acest gest ultimativ in semn de protest fata de modul autocrat in care este condus in ultima vreme partidul, toti cei care nu sunt de acord cu deciziile luate de actualul presedinte fiind linsati mediatic si exclusi”, au anuntat cei trei parlamentari, intr-o declaratie comuna.

Acestia il acuza pe liderul PSD, Liviu Dragnea, ca a lansat prin interpusi informatia ca Gabriela Firea va fi inlocuita de la conducerea filialelor Bucuresti si Ilfov.

Mai mult, cei trei sustin ca Dragnea a declansat o ampla campanie de intimidare a primarilor de sector si a consilierilor generali, avand ca scop izolarea politica a Gabrielei Firea.

„In aceasta logica se inscrie atitudinea vindicativa a presedintelui Dragnea, care a lansat prin interpusi informatia ca doamna Gabriela Firea, lider ales in unanimitate al organizatiei Ilfov a PSD, urmeaza sa fie inlocuita de la conducerea filialelor Bucuresti si Ilfov, dupa care chiar exclusa din partid, pentru simplul fapt ca a cutezat sa traga un semnal de alarma cu privire la faptul ca partidul se indeparteaza din ce in ce mai mult de agenda reala a cetateanului.

Mai mult, presedintele Dragnea a declansat o ampla campanie de intimidare a primarilor de sector si a consilierilor generali, avand ca scop izolarea politica a Gabrielei Firea si punerea acesteia in situatia de nu-si mai putea exercita eficient mandatul incredintat de bucuresteni”, mai spun parlamentarii.

Ei sustin ca Gabriela Firea nu urmareste niciun fel de interes personal sau politic, ci doar intelege sa puna interesul cetateanului mai presus de orice jocuri politice sau politicianiste.

„Asa cum a facut-o in calitate de senator de Ilfov, in mandatul 2012 – 2016, asa cum o face si acum in calitate de Primar General al Capitalei, doamna Gabriela Firea se lupta, chiar cu riscul pierderii sprijinului politic, cu toti cei care se opun, direct sau prin inactiune, proiectelor menite sa imbunatateasca viata oamenilor.

In ce ne priveste, am preferat sa ramanem intr-o zona a demnitatii, a cinstei si onoarei, si vom actiona in continuare in beneficiul romanilor in general si al ilfovenilor in particular. Vom sprijini toate masurile benefice pentru tara si pentru oameni, indiferent cine le va propune, dupa cum ne vom opune tuturor acelor proiecte care servesc interese ilegitime, de grup sau partinice”, au mai precizat cei trei parlamentari.

Grupul senatorilor PSD avea 71 de alesi pana la demisia lui Botnariu.

Astfel, in momentul de fata grupul PSD are 70 de senatori, dar unul dintre ei, Adrian Tutuianu, care figureaza printre ei a fost de fapt exclus din PSD.

Potrivit regulamentului Senatului, la articolul 137 este precizat ca: „Legile constitutionale se adopta cu votul unei majoritati de cel putin doua treimi din numarul senatorilor. Legile organice si hotararile privind Regulamentul Senatului se adopta cu votul majoritatii senatorilor. Legile ordinare si hotararile luate in procesul legiferarii se adopta cu votul majoritatii senatorilor prezenti”.

Prin urmare, in cazul legilor organice este nevoie de votul majoritatii, ceea ce inseamna 68 plus unul, adica 69 de senatori.

Mai mult despre: , , , ,

Comentarii: