Firea astupa gropile din Bucuresti cu scandaluri: „Dna primar a inceput sa strige ca din gura de sarpe ca dansa ‘vrea sa faca bine la oameni’, dar nu o lasa PNL”

politica

Liderul PNL Bucuresti, Cristian Busoi, spune ca este ridicol din partea primarului Capitalei Gabriela Firea sa dea vina pe opozitie pentru ca nu poate repara gropile de pe strazile si bulevardele orasului. Busoi afirma ca Firea conduce o administratie „impiedicata”, care nu a facut nimic timp de doi ani, iar pentru ca bucurestenii si-au dat seama ca nu face nimic, primarul a inceput sa spuna ca vrea sa faca bine oamenilor, dar nu o lasa PNL.

Firea a spus miercuri ca nu poate repara gropile de pe strazile si bulevardele din Bucuresti cu costuri mai mici, prin companiile municipale, din cauza partidelor din opozitie, afirmand ca va calcula cat ar fi costat reabilitarea strazilor facuta de companiile primariei si cat vor costa lucrarile facute de regiile actuale, iar diferenta o va imputa consilierilor generali din opozitie, „manipulati de Orban si Busoi”.

„Doamna Firea patroneaza o administratie impiedicata, care de doi ani de zile nu face NIMIC si pentru ca au inceput sa se prinda bucurestenii ca nu se misca nimic in oras, dna primar a inceput sa strige ca din gura de sarpe ca dansa „vrea sa faca bine la oameni”, dar nu o lasa PNL. Faptul ca doamna primar general a ajuns dupa doi ani de mandat sa dea vina pe PNL – opozitia minoritara, pentru gropile pe care administratia Firea nu este in stare sa le acopere, este culmea ridicolului. Au aparut gropi in Bucuresti din cauza indolentei si incapacitatii administratiei pe care o conduce doamna primar general”, transmite Cristian Busoi printr-un comunicat de presa.

Liderul PNL Bucuresti afirma ca „este culmea tupeului” din partea edilului sa spuna ca PNL sustine interesele unor firme care au contract cu primaria, in conditiile in care in ultimii noua ani primaria a fost condusa de Firea si de Oprescu, in timp ce PNL a avut un primar interimar timp de sase luni.

Busoi a subliniat ca PNL nu se opune unor proiecte benefice pentru Capitala si nu a blocat functionarea administratiei.

„In ceea ce priveste agitatia doamnei Firea legata de companiile municipale si de faptul ca exista astfel de companii in alte orase, asa cum am mai spus, modelul companiilor nu a fost inventat de doamna Firea si PSD, doar ca in alte orase sunt administrate transparent. (…) Inca asteptam ca doamna primar sa explice mai in detaliu cum vor functiona aceste companii, sa vina cu comparatii si cifre care sa demonstreze cum ar fi mai eficient economic si mai bine pentru banii bucurestenilor si, pe baza acestor date, putem avea o discutie. Nu vom abdica insa de la principiile transparentei si ale respectului fata de lege si fata de cheltuirea corecta si eficienta a banilor bucurestenilor”, a conchis Busoi.

Primarul Capitalei Gabriela Firea a spus miercuri ca nu poate repara gropile de pe strazile si bulevardele din Bucuresti cu costuri mai mici, prin companiile municipale, din cauza partidelor din opozitie, care au votat impotriva proiectelor de hotarare privind delegarea serviciilor publice la aceste companii, la ultima sedinta de Consiliu General, cand nu s-a putut trece si patrimoniul actualelor regii la companii. Firea spune ca va calcula cat ar fi costat reabilitarea strazilor facuta de companiile primariei si cat vor costa lucrarile facute de regiile actuale, iar diferenta o va imputa consilierilor generali din opozitie, „manipulati de Orban si Busoi”.

„Daca opozitia ar fi inteles ca este in beneficiul cetatenilor, am fi putut realiza aceste lucrari cu propriile noastre companii municipale. Din cauza unor oameni care se gandesc doar la ei, suntem blocati. Nu-i nimic, vom mai lucra inca o luna pe vechile contracte. Si va spun, vom face calculele cu specialistii nostri cat ar fi costat reabilitarea strazilor cu propriile companii si cat va fi factura cu regiile actuale. Diferenta o vom imputa consilierilor generali manipulati de Orban si Busoi sa voteze impotriva proiectelor. Este ipocrizie politica”, a declarat primarul Capitalei Gabriela Firea miercuri, in comandamentul de primavara.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: