Firea, atac necontrolat si absurd. Toti arhitectii romani de peste 60 de ani sunt acuzati ca au contribuit la „distrugerea” Bucurestiului

politica

Primarul Capitalei, Gabriela Firea l-a acuzat, joi,  pe arhitectul Serban Sturdza, presedintele Ordinului Arhitectilor Bucuresti, ca face parte din „generatia celor care au contribuit la distrugerea Bucurestiului in perioada comunista, prin demolarea mai multor schituri si biserici, a Palatului Brancovenesc, a Manastirii Vacaresti si a altor cladiri de patrimoniu”. Sturdza a lucrat pana in 1990 la Timisoara.

Lucrarile care se executa in Parcul Romniceanu vizeaza punerea in siguranta a mobilierului urban si a locului de joaca, avand in vedere sesizarile primite de la Oficiul pentru Protectia Consumatorului, si nu lucrari de realizare a unui patinoar, precizeaza joi PMB intr-un comunicat transmis Agerpres.

‘Primarul general Gabriela Firea nu a dezinformat opinia publica atunci cand a adus clarificari referitoare la lucrarile din Parcul Romniceanu, asa cum din rea-vointa sau din alte motive incearca anumiti jurnalisti sa sugereze. Mai mult decat atat, la directia de specialitate din cadrul PMB nu a fost depusa nicio documentatie pentru obtinerea autorizatiei in vederea realizarii unui patinoar, asa cum prevede legislatia in vigoare, avand in vedere ca Parcul Romniceanu se afla in zona protejata’, arata PMB.

Sursa citata mentioneaza ca, in ceea ce priveste documentatiile aparute in SEAP, potrivit Primariei sectorului 5, incarcarea acestora la data de 5 decembrie si publicarea in SEAP pe 20 decembrie reprezinta rezultatul unei ‘erori materiale’.

‘Primarul general considera ca difuzarea in mod repetat a unor astfel de informatii tendentioase face parte dintr-o campanie de denigrare lansata de un arhitect din generatia celor care au contribuit la distrugerea Bucurestiului in perioada comunista, prin demolarea mai multor schituri si biserici, a Palatului Brancovenesc, a Manastirii Vacaresti si a altor cladiri de patrimoniu si care acum da lectii de urbanism si arhitectura intrucat i-au fost afectate anumite interese de grup‘, se precizeaza in comunicatul PMB.

Reprezentantii Primariei Generale mentioneaza ca primarul general isi rezerva dreptul de a-i actiona in instanta pe cei care ‘si-au facut un titlu de glorie din denigrarea sistematica a edilului Capitalei si, implicit, a Primariei Municipiului Bucuresti’.

Serban Sturdza a lucrat in perioada 1971-1990 la Timisoara, deci nu a avut nicio legatura cu „distrugerea Bucurestiului”, ca arhitect in departamentul de arhitectura civila – IPROTIM Timisoara, fiind sef de atelier.

In cadrul adunarii generale a membrilor Academiei Romane din 30 martie 2010 Serban Sturdza a fost ales membru corespondent al Academiei Romane, Sectia de Arte, Arhitectura si Audiovizual.

De la data de 15 septembrie 2010, Serban Sturdza a devenit Director Executiv al Fundatiei Pro Patrimonio, calitate in care coordoneaza toate proiectele si parteneriatele dedicate patrimoniului romanesc, in care Fundatia Pro Patrimonio este implicata, in Romania, Marea Britanie, Franta si Statele Unite si supervizeaza strategia de dezvoltare economica si teritoriala a proiectelor sustinute integral de catre Pro Patrimonio, politica de imagine si de strangere de fonduri, reprezentand fundatia la intalnirile publice si in declaratiile de presa.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: