Firea castiga detasat alegerile din Bucuresti, sustine un sondaj realizat de Marius Pieleanu. Penalul Negoita ar fi politicianul care beneficiaza de cea mai mare incredere

politica

Un sondaj Avangarde, realizat la comanda Digi24, arata ca Gabriela Firea ar fi favorita pentru a castiga alegerile pentru Primaria Capitalei la urmatorul scrutin. Avangarde este patronat de Marius Pieleanu.

Sondajul sustine ca Robert Negoita este politicianul sau personalitatea bucuresteana cu cel mai mare procent de oameni care au spus ca au „multa” (25%) incredere in el sau ea. Pe urmatoarele doua pozitii sunt Gabriela Firea (23%) si Daniel Baluta (23%).

Cei mai potriviti candidati ai partidelor pentru fuunctia de primar al Capitalei ar fi, potrivit sondajului, Gabriela Firea, Ciprian Ciucu, Catalin Drula si George Simion. Cota Gabrielei Firea se situeaza, in functie de lista de contracandidati, intre 28% si 30%.

Cota actualului primar general, Nicusor Dan, se situeaza intre 16% si 18%, in conditiile in care 49% dintre respondenti sustin ca acesta nu ar mai trebui sa candideze pentru un nou mandat.

La intrebarea „Daca duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, dumneavoastra personal cu ce partid politic ati vota?”, din cei 37% care au indicat un partid, 34% au ales PSD, 25% – PNL, 13% – AUR, 12% – USR, 6% – PMP, 3% – Pro Romania.

Sondajul a fost efectuat de Avangarde in perioada 07.09.2022 – 14.09.2022 pe un esantion de 901 persoane din Bucuresti. Metoda culegerii datelor a fost CATI (telefonic). Eroarea maxima de esantionare, la un nivel de incredere de 95%, este de +/- 3,4%.

Comentarii: