Firea coboara mahalaua din pod dupa ce a fost acuzata ca „fuge de raspundere” pe 10 august: „Il anunt public pe acel consilier PNL incompetent si chiulangiu”

politica

Primarul general, Gabriela Firea, a transmis, vineri, dupa ce a fost criticata ca si-a delegat atributiile pentru 10 august, ca este in Capitala si va lucra sambata, dar afirma ca sunt 17 evenimente programate, iar delegarea s-a facut pentru ”alte masuri legale”. ”Nu fug de raspundere, asa cum nu am facut-o niciodata”, a transmis Firea.

”Un consilier PNL, ridicol si frustrat, a lansat azi acuzatia ca fug de raspundere, chiar in aceasta perioada, cand in Bucuresti sunt aprobate mai multe adunari publice. Daca ar fi venit mai des pe la Primarie sau ar fi citit legea, ar fi aflat ca daca un primar isi deleaga anumite atributii, nu inseamna ca se derobeaza de responsabilitate. Il anunt public pe acel consilier PNL incompetent si chiulangiu care a lipsit la o treime din sedintele Consiliului General si ale comisiilor de specialitate, ca nu fug nici pe Marte si nici pe alta planeta. Sunt in tara, in Bucuresti, si azi, si pe 10 august, lucrez deci si azi si maine, impreuna cu toata echipa care se ocupa de adunarile publice, pentru a asigura tot ce tine de Primariei Capitalei. Nu fug de raspundere, asa cum nu am facut-o niciodata, si, spre deosebire de detractorul meu, nu ma ocup cu raspandirea de informatii false. Ieri, spre exemplu, Viceprimarul Badulescu a participat ca reprezentat al Primariei Capitalei la o sedinta, la Jandarmerie, de cateva ore. In acest timp, eu eram pe santiere, pentru a verifica stadiul lucrarilor de investitii realizate de Primaria Capitalei sau in grupuri de lucru. Spre deosebire de opozitia din CGMB care se face ca munceste, obosind de atata dat cu parerea, noi chiar muncim”, a transmis, vineri, Gabriela Firea, citata de news.ro.

Firea precizeaza ca delegarea unor atributii catre viceprimarul Aurelian Badulescu este ”doar una dintre componentele necesare bunei gestionari, la Primaria Capitalei, a celor 17 evenimente publice care urmeaza sa aiba loc in intervalul 8- 11 august, in zone centrale din Capitala, printre care un mars si un miting de amploare in Piata Victoriei”.

Firea mentioneaza ca este in Bucuresti si se va afla la Primarie in toata aceasta perioada, exercitandu-si toate atributiile.

”Astfel, conform legislatiei de specialitate in vigoare, prin delegarea de competente Primarul General isi mentine atributiile delegate, precum si raspunderea care deriva din acestea. Precizam ca acest aspect este mentionat explicit in toate dispozitiile de delegare de competente catre cei doi viceprimari ai Capitalei, intocmite in actualul mandat. Subliniem ca atributiile in cauza nu sunt delegate exclusiv pentru mitingul din data de 10 august, asa cum eronat s-a afirmat in spatiul public, ci pentru a asigura desfasurarea in cele mai bune conditii a tuturor evenimentelor din Capitala”, a transmis Primaria Capitalei.

Reprezentantii institutiei afirma ca dispozitia nr. 1289/07.08.2019 prevede delegarea catre viceprimarul Aurelian Badulescu a atributiilor privind obligatia de a intreprinde orice alte masuri legale de natura a asigura caracterul pasnic si civilizat al adunarilor publice, care va fi sprijinit in aceasta activitate de seful Politiei Locale al Capitalei.

”Aceasta dispozitie a fost emisa in conformitate cu articolul 15 litera d) din Legea nr. 60/1991 privind organizarea si desfasurarea adunarilor publice. Inca din anul 2016, viceprimarul Capitalei este reprezentantul Primarului General in Comisia de avizare a cererilor de organizare a adunarilor publice, asadar este persoana care ia contactul direct cu organizatorii manifestarilor publice, de orice tip, din Capitala, dar si cu toate institutiile cu responsabilitati in domeniul ordinii si linistii publice”, a mai transmis Primaria Capitalei.

Sursa citata precizeaza ca, tot din anul 2016, Aurelian Badulescu are ca atributii delegate indeplinirea sarcinilor operative dispuse de Primarul General si este presedintele Autoritatii Teritoriale de Ordine Publica al Capitalei – care asigura reprezentarea si promovarea intereselor comunitatii in scopul asigurarii unui climat de siguranta si securitate publica.

”Subliniem ca legislatia in vigoare contine o serie de prevederi pentru ca adunarile publice sa se desfasoare «in mod pasnic si civilizat, cu protectia participantilor (…)» (art. 2 din Legea nr. 60/1991). Una dintre ele este ca primarul, unitatile de jandarmi si politia locala sa asigure conditiile necesare in vederea desfasurarii normale a adunarilor publice, iar organizatorii – sa intreprinda actiunile ce se impun pentru ca acestea sa se desfasoare in mod pasnic si civilizat (art. 4). De asemenea, legislatia prevede colaborarea intre institutii pentru coordonarea masurilor care se iau in anumite situatii, principiu care se extinde si in cadrul institutiilor vizate. Primarul General nu lucreaza, asadar, singur in aplicarea legii, ci are in coordonare un intreg aparat executiv si este sprijinit in toate actiunile sale de viceprimari”, a mai transmis Primaria Capitalei.

Consilierul general Ciprian Ciucu, care este presedinte interimar al PNL Sector 6, a anuntat, vineri, ca pentru data de 10 august cand este anuntat un nou protest in Bucuresti, primarul general Gabriela Firea si-a delegat atributiile de ordine publica viceprimarului Aurelian Badulescu. Acelasi lucru s-a intamplat la protestul de anul trecut din 10 august, iar Ciucu explica faptul ca ”daca si Badulescu alege sa dispara ca magarul in ceata”, atributiile ajung chiar la seful Politiei Locale.

Mai mult despre: ,

Comentarii: