Firea, cumparata de Soros si #Rezist. Anunta ca Stefanescu Codrin nu mai incaseaza cele 4 milioane de euro de la bugetul Capitalei

politica

La scurt timp dupa ce comunitatea „Coruptia ucide” a anuntat organizarea unui protest in fata Primariei Bucuresti pentru a impiedica acordarea unor despagubiri dubioase de 4 milioane de euro lui Codrin Stefanescu, Gabriela Firea a emis un comunicat de presa in care afirma ca secretarul general al PSD nu are nicio sansa sa mai primeasca acum acesti bani.

Firea afirma in comunicat ca nu are nicio legatura cu aceasta afacere, intrucat a fost pusa la cale in mandatul lui Sorin Oprescu. Ea mentioneaza apoi ca documentatiile in baza carora Stefanescu trebuia sa incaseze cele 4 milioane de euro au expirat.

”Avand in vedere articolele de presa aparute in mediul online potrivit carora ‘Codrin Stefanescu se pregateste sa incaseze 4 milioane de euro de la Primaria Bucuresti pentru un teren luat ilegal de la stat’, Primaria Municipiului Bucuresti face urmatoarele precizari:

Declansarea procedurii de expropriere aferente proiectului de utilitate publica „Penetratie bulevardul Timisoara” a fost aprobata de catre Consiliul General prin Hotararea nr. 288 din data de 28 noiembrie 2013.

Prin acest act s-a decis declansarea procedurii de expropriere pentru un numar de 87 de imobile (90.986 mp. teren si 1.977 mp. suprafata construita la sol) pentru o despagubire in suma totala de 68.587.856 lei.

Ulterior adoptarii Hotararii Consiliului General, procedura de expropriere nu a fost continuata. Astfel, suma de bani aprobata de catre Consiliul General nu a fost consemnata in conturi de afectatiune speciala deschise pe numele expropriatorului si la dispozitia proprietarilor de imobile.

Prin urmare, nu a fost efectuata nicio plata cu titlu de despagubire pentru vreunul din cele 87 de imobile (terenuri si/sau constructii) cuprinse in Anexa nr. 2 a HCGMB nr. 288/28.11.2013.

Mai mult decat atat, acest proiect nu este prevazut in Planul Anual de Achizitii Publice pentru anul 2019 si, conform legislatiei in vigoare (OUG 26/2012, HG 1179/2002, HG 28/2008 respectiv HG 907/2016 – care stabilesc continutul cadru al proiectelor finantate din fonduri publice), implementarea unui proiect impune modificarea si actualizarea in consens cu ultimul act normativ valabil, in corelare cu documentele urbanistice (PUG, PUZ – actualizate)

Acest lucru inseamna ca, daca au trecut mai mult de cinci ani de la elaborarea unui proiect, documentatiile tehnice initiale nu mai sunt valabile, fiind necesare actualizarea si reaprobarea acestora. (SF, avize urbanism etc).

In consecinta, exproprierile la care se face referire in articole pot fi posibile numai dupa ce se aproba din nou indicatorii economici, amplasamentul si culoarul de exproprieri si numai dupa ce exista prevederi bugetare destinate proiectului.

In plus, asocierea numelui Primarului General, Gabriela Firea, cu diverse alte persoane care detin terenuri ce ar putea fi expropriate este total injusta, avand in vedere ca este vorba despre un proiect vechi de peste cinci ani, iar lista persoanelor care urmau a fi expropriate a fost aprobata de catre Consiliul General al Municipiului Bucuresti acum 6 ani, Gabriela Firea fiind primar de doar 2 ani”, se arata in comunicatul Primariei Generale.

Comunitatea „Coruptia ucide” anunta organizarea unui protest, vineri, in fata Primariei Municipiului Bucuresti pentru a impiedica achitarea de la bugetul Capitalei a unei sume de patru milioane de euro catre Codrin Stefanescu, secretar general al PSD.

„Ne vedem vineri, 25 Ianuarie, in pauza de masa, intre orele 13:00-15:00, la Primaria Municipiului Bucuresti, Bulevardul Regina Elisabeta 47 (la Cismigiu), pentru a nu o lasa pe Gabriela Firea sa plateasca 4 milioane de euro din buzunarele noastre intr-o afacere dubioasa.

Nu exista niciun indiciu ca vreo institutie a statului a incercat sa intoarca terenul gigantic, de 107,9 hectare, in proprietatea publica, dupa ce retrocedarea lui a fost declarata ilegala, in 2011.

Ce dorim ? Primarul general trebuie sa actioneze in instanta si sa obtina gratuit terenul gigantic, de 107,9 hectare, nu sa fure milioane de euro ale Bucurestenilor pe un teren care a fost obtinut ilegal.

Statul se pregateste sa plateasca pentru un activ pe care l-ar putea avea gratis, in virtutea unei sentinte vechi de opt ani.

In timp ce se razboieste, de fatada, cu mirajul „Statului Paralel”, Codrin Stefanescu se pregateste sa incaseze 4 milioane de euro de la statul-stat. Liderul PSD va vinde Primariei Capitalei cu 156 euro/mp un teren pe care l-a cumparat cu 6,7 euro/mp si care n-ar fi trebuit niciodata sa ajunga in circuitul civil al tranzactiilor imobiliare.

Cel mai mare pret identificat de RISE intr-o tranzactie de pe piata libera, facuta cu pamanturile din aceasta zona in ultimii cincisprezece ani, este de 70 de euro/mp: deci, de doua ori mai mic decat cel oferit de Primaria Capitalei!”, anunta „Coruptia ucide”.

Secretarul general al PSD, Codrin Stefanescu, se pregateste sa incaseze 4 milioane de euro de la stat, banii urmand sa fie dati de Primaria Capitalei pentru exproprierea unui teren scos ilegal din proprietatea comuna a contribuabililor, arata jurnalistii de la RISE Project.

„Liderul PSD va vinde Primariei Capitalei cu 156 euro/mp un teren pe care l-a cumparat cu 6,7 euro/mp si care n-ar fi trebuit niciodata sa ajunga in circuitul civil al tranzactiilor imobiliare.

Afacerea lui Stefanescu – facuta, cap-coada, cu bunurile statului, in detrimentul statului – il va recompensa cu o rata a profitului de 2.200 la suta (…) Cel mai mare pret identificat de RISE intr-o tranzactie de pe piata libera, facuta cu pamanturile din aceasta zona in ultimii cincisprezece ani, este de 70 de euro/mp: deci de doua ori mai mic decat cel oferit de Primaria Capitalei!”, se arata intr-o ancheta publicata miercuri de RISE Project, in care sunt prezentate datele si documentele din care ar reiesi „tunul financiar care urmeaza sa il imbogateasca pe secretarul general interimar al partidului de guvernamant”.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: