Firea da vina pe Bruxells pentru haosul din administratie: „Cand merg primarii, presedintii de consilii judetene, ministrii la Bruxelles, mai ca functionarul nu-i da cu dosarul in cap”

politica

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, si-a aratat nemultumirea joi, la Deva, fata de modul in care functionarii Romaniei de la Bruxelles lucreaza cu reprezentantii primariilor, consiliilor judetene si cu cei ai ministerelor in ceea ce priveste atragerea de fonduri europene nerambursabile.

„Noi avem la Bruxelles niste functionari care sunt trimisi acolo de Guvernul Romaniei sa ne reprezinte pe toti, sa putem sa absorbim ceea ce ne revine ca stat contributor. Dar functionarii nostri, in loc sa ne ajute pe noi, pe cei din administratie, pe cei din ministere, mai mult ne pun furci caudine. In schimb, alte tari, care sunt pe primele locuri la atragerea de fonduri europene, au functionari care ajuta si sprijina realizarea proiectelor nationale sau locale”, a spus Firea, ciatata de Agerpres.

Ea a precizat ca munca functionarilor romani de la Bruxelles ar trebui evaluata in functie de modul in care ei se implica pentru sprijinirea proiectelor din tara, deoarece acum multe dintre acestea sunt blocate, iar altele au suferit corectii financiare de milioane de euro.

„Nu este acceptabil. Eu am fost la Bruxelles de foarte multe ori si mi-au aratat birourile reprezentative ale tarilor din Uniunea Europeana care lucreaza pentru a facilita parcursul, si asa birocratic, pentru obtinerea acestor fonduri. Iar la noi, cand merg primarii, presedintii de consilii judetene, ministrii la Bruxelles, mai ca functionarul nu-i da cu dosarul in cap. (…) Acolo trebuie sa fie un profesionist care sa reprezinte tara”, a afirmat primarul general al Capitalei.

Gabriela Firea a fost prezenta joi, la Deva, unde a semnat un acord de parteneriat cu Consiliul Judetean Hunedoara in vederea desfasurarii in comun a mai multor actiuni culturale, in timpul anului viitor, cu ocazia Centenarului Marii Uniri de la 1918.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: