Firea, Dancila, Carmen Dan si Olguta Vasilescu cer o suma uriasa pentru ca s-au simtit si ele vizate de apelativul „c…a”, folosit in cazul iubitei lui Dragnea

politica

Saptamana trecuta, CNCD a amendat Times New Roman pentru un articol despre iubita liderului PSD, Liviu Dragnea, care a creat „o atmosfera ostila degradanta, umilitoare la adresa femeilor membre PSD”.

Ulterior, Irina Tanase, iubita lui Dragnea, Viorica Dancila, premierul Romaniei, Gabriela Firea, primarul Capitalei, Carmen Dan, ministrul de Interne, si Olguta Vasilescu, ministru al Muncii, au dat in judecata publicatia.

Potrivit Realitatea TV, cele cinci cer daune totale de 500.000 de euro, deci 100.000 de euro fiecare.

In cererea de chemare in judecata, se arata ca „reputatia si demnitatea reclamantelor a fost grav afectata” prin publicarea articolului, dar si distribuirea acestuia in mediul online, care a generat „comentarii si vulgaritati asemanatoare articolului”.

„Toate expresiile jignitoare la adresa doamnei Irina Tanase au declansat o stare fizica si mentala de rau, fiindu-i chiar teama si jena sa iasa pe strada datorita imaginii deformate ce i-a fost creata in ochii publicului prin expresiile folosite in cuprinsul articolului distribuit in spatiul public, articol ce a fost redistribuit”, se arata in document, citat de ziare.com.

Potrivit cererii, si imaginea primarului general al Capitalei a fost „grav afectata de cuvintele jignitoare si vulgare atribuite acesteia prin articolul publicat”, la fel si imaginea premierului si celor doi ministri.

„Apreciem ca este de neacceptat folosirea unor injurii de asa natura la adresa prim-ministrului Romaniei si a altor doi ministri, fiind prejudiciata grav imaginea acestora si fiind pozitionate intr-o categorie pe care nu o putem califica, in calitate de femei cu functii importante in conducerea tarii, functii care impun respect si decenta. Nemaivorbind ca prin articolul publicat se da dovada de un misoginism acut, respectiv o discriminare clara a femeilor care detin functii importante in cadrul Guvernului Romaniei”, se mai arata in document.

Articolul publicat de TNR nu este un pamflet, ci „cuprinde afirmatii calomnioase si jignitoare, cu implicatii grave asupra imaginii publice, reputatiei si demnitatii reclamantelor, avand totodata caracter ridicat de discriminare la adresa femeilor”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , , ,


Comentarii: