Firea a decis sa dea inca trei milioane de euro pentru Catedrala: „Nu este doar o biserica oarecare, trebuie sa avem respect”

news

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, spune ca decizia de a aloca 3 milioane de euro pentru lucrarile la Catedrala Mantuirii Neamului, in conditiile in care in buget este prevazuta suma de 111 milioane de euro pentru spitale, este una corecta.

Edilul a afirmat la inceputul sedintei de Consiliu General ca nu este o biserica oarecare, ci este ceva ce va ramane pentru generatiile viitoare. „Trebuie sa avem respect fata de aceste valori spirituale, de identitate nationala”, a spus Firea.

„Remarc ca inca auzim din spatiul public comparatii de nedorit: asa cum ma cunoasteti, eu respect opinia fiecaruia. Cred ca este nedrept sa se spuna sa nu dam bani la biserici pentru ca taiem de la sanatate. Pentru actuala administratie, a contribui cu o suma la finalizarea Catedralei Mantuirii Neamului, nu inseamna ca taie de la infrastructura. (…) Catedrala Mantuirii Neamului nu este doar o biserica oarecare, este ce vom lasa noi copiilor, nepotilor nostri, in Anul Centenar. Trebuie sa avem respect fata de aceste valori spirituale, de identitate nationala. Consider ca a aloca 111 milioane de euro pentru sanatate si 3 milioane de euro pentru Catedrala, este o decizie inteleapta”, a declarat primarul Capitalei, citata de news.ro.

In bugetul pe anul 2018 sunt alocati 45,5 milioane de lei catre biserici, din care 15 milioane de lei (peste 3 milioane de euro) la Catedrala Mantuirii Neamului, care a primit si anul trecut 20 de milioane de lei (4,5 milioane de euro) de la PMB si 20 de milioane de lei de la Primaria Sectorului 1, la care s-au adaugat 5 milioane de lei de la Sectorul 5 (peste un milion de euro).

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: