Firea, disperata ca Nicusor Dan aduce medici din strainatate sa-i verifice pe baronii spitalelor din Bucuresti: „Avem specialistii nostri”. Cine sunt „medicii straini”

politica

Presedintele PSD Bucuresti, Gabriela Firea, isi manifesta indignarea fata de decizia primarului Nicusor Dan de a aduce medici straini pentru a evalua activitatea unor mari spitale din Capitala. Daniel Funeriu a explicat cine sunt acesti „medici straini”.

Primarul ‘de dreapta’ sfideaza iar legea! Legile sunt pentru ‘prosti’, nu si pentru primari ajunsi in functie prin minciuna, furt si aranjamente oculte. Nicusor Dan permite unor medici straini sa ‘evalueze’ activitatea a doua spitale bucurestene, chiar daca proiectul a fost respins prin vot, democratic, de catre consilierii generali.

Primarul ‘Promit salariu 1.400 de euro si apa calda la toata lumea’ calca in picioare, abuziv, votul Consiliului General si a semnat o dispozitie prin care le permite medicilor straini sa intre in spitale si sa-i ‘controleze’ pe medicii romani. Chiar daca imbraca vizita sub forma unui workshop, a unei intalniri de lucru, chiar Nicusor Dan a recunoscut in sedinta Consiliului General ca este, de fapt, o ‘evaluare’.

Am tot respectul pentru acesti medici straini, mai ales ca unul dintre ei este de nationalitate romana. Insa, accepta sa intre intr-un joc murdar. Nicusor Dan nu a ales intamplator Spitalul Colentina si Spitalul Sfanta Maria pentru acest workshop. Sunt singurele doua spitale din subordinea Primariei Capitalei unde urmeaza sa construiasca corpuri noi si sa se faca investitii foarte mari. E clar pentru oricine stie sistemul medical ce scop poate avea o echipa de ‘evaluatori’ straini in acest caz!

Avem institutii care se ocupa de evaluarea spitalelor si suficienti specialisti, oameni cu experienta in alte state. Iar astfel de discutii se pot face mult mai transparent, cu participarea majoritatii medicilor din spitale. Nu in Weekend, cand spitalele lucreaza la capacitate mai redusa. Bine, in cazul de fata, nici managerii celor doua spitale nu au detalii despre vizita echipe straine. Asta ca sa vorbim de transparenta clamata de Nicusor Dan.

Decizia primarului general de a trece peste hotararea Consiliului General, hotarare respinsa de PSD si PNL, este una flagranta! Spitalele sunt in subordinea Consiliului, iar primarul general trebuie sa respecte legea, nu sa abuzeze de pozitia sa si sa dispuna altfel decat a votat Consiliul General. E nevoie ca autoritatile competente sa se autosesizeze si sa actioneze in consecinta”, a transmis Firea, vineri, pe Facebook.

Daniel Funeriu, fost ministru al Educatiei, are o replica taioasa pentru Firea si explica detaliat cine sunt „medicii straini”.

„Doamna ministru Firea tocmai i-a facut reclama electorala lui Nicusor Dan (pe care eu il consider un bun primar, voi explica de ce anume cu o alta ocazie). L-a ‘dat de gol’ pe Nicusor Dan ca a dispus organizarea unui workshop, pentru a stabili mecanisme de evaluare a spitalelor zice ea, apeland la experti straini. De fapt la mega experti straini: un franco-roman care a fost decorat de Macron si doi francezi despre care, interesandu-ma, am aflat cat sunt de ‘tari’ in domeniu: unul este directorul celei mai bune clinici private din Franta si celalalt in comisii de evaluare ale inaltei autoritati pentru sanatate din Franta de peste 20 de ani. Stiti, Franta, tara aia care are, probabil, cel mai bun sistem de sanatate din Europa si unde merg mii de medici romani.

PSD nu facea asemenea erori strategice, iar doamna Firea era as in comunicare. Nu o putem acuza de lipsa de stiinta. Reactia ei este si ilogica: ne spune cat de mult ii apreciaza pe cei care vor veni, dar… sa nu se bage. Unde este, stimata doamna ministru, ospitalitatea romanilor?

Cred ca e o reactie la cald, atavica, izvorata din reflexele PSD: nu voi uita niciodata cate procese (toate castigate) am avut pe cap atunci cand am evaluat universitatile din Romania cu experti straini.

In concluzie: bravo Nicusor Dan. Doamna Firea mai poate sa isi indrepte greseala: sa mearga la aeroport sa-i primeasca pe invitati, sa le dea o cafea la minister inainte sa mearga la workshop.

Sugestie si pentru domnul Rafila: invitati-i pe cei trei la o discutie la minister, o sa va placa de ei si o sa ii luati si fata colegei de partid in lupta surda pentru investitura la prezidentiale.

Stimate doamne si domni primari: iesirea doamnei Firea ne da si o excelenta idee, de care (dl Nicusor Dan fiind modest din fire) nu am fi stiut fara iesirea ei. De ce nu ar face toti primarii si sefii de CJ evaluari cu experti straini pentru spitalele din subordine? E ieftin comparativ cu meleoanele din proiecte pe tot felul de abureli”, a scris Funeriu pe Facebook.

Mai mult despre: ,

Comentarii: