Firea e pe invers. Parisul deschide bulevardele pentru evenimente, la noi se INCHID

news

In timp ce in marile capitale ale Europei sunt puse in aplicare proiecte de reducere a traficului cu masini, Gabriela Firea procedeaza exact invers. 

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat ca nu mai doreste strazi din centrul Capitalei blocate cu activitati de weekend si a anuntat ca le va comunica oficial acest lucru directorilor din institutie care au dat aprobari pentru astfel de evenimente stradale.

„Chiar in acest weekend, circulatia din Capitala a fost blocata si asta nu pentru ca erau foarte multe masini in trafic — lumea era pe la mare, pe la munte, au plecat multi in concediu — ci pentru ca se aproba foarte multe evenimente stradale in centrul Capitalei, fie ca sunt culturale, de divertisment sau sportive, ceea ce nu se intampla in nicio capitala europeana. Acolo este respect pentru cetateni, pentru turisti si in general respect pentru faptul ca nu trebuie sa ‘strangulezi’ circulatia cu evenimente — care este foarte bine ca se organizeaza — dar nu trebuie sa fie organizate in centru, in punctul zero al Capitalei”, a argumentat primarul general Gabriela Firea.

Firea are informatii gresite. Capitalele europene isi deschid tot mai mult bulevardele pentru eveniment si pentru pietoni. La inceputul acestui an, primarul socialist al Parisului, Anne Hidalgo a anuntat ca velebrul bulevard Champs Elysees din Paris va fi inchis pentru masini o duminica pe luna pentru a-l lasa sub stapanirea totala a pietonilor. Ea a declarat ca planurile ei pentru elegantul bulevard, un punct focal al orasului adesea folosit pentru ceremonii nationale, fac parte dintr-o serie de masuri ecologice pentru 2016.

Alte planuri includ pietonalizarea permanenta incepand din vara, pentru o portiune de drum cu trafic intens ce se invecineaza cu malul drept al Senei.

Mii de parizieni au iesit sa se plimbe pe celebrul bulevard de aproape doi kilometri lungime in ultima duminica a lunii septembrie, cand Champs Elysees a fost inchis pentru masini, ca parte a evenimentului Ziua Europeana fara Masini, aminteste Reuters.

Car-Free Day Throughout Paris,  An Event Conceived By Paris Mayor Anne Hidalgo And French Collective 'Paris Sans voiture'
paris3 paris4

Hidalgo a mai spus ca tot Parisul va fi inchis pentru masini cand acest eveniment are loc din nou in acest an.

Cu muzee, teatre si magazine de lux, Champs Elysees este o atractie turistica majora in unul dintre cele mai vizitate orase din lume.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: