Firea este Dragnea fara mustata. Il ameninta pe un primar PSD pentru ca a indraznit sa ii nesocoteasca ordinele

politica

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, vineri, ca hotararea primarului sectorului 5, Daniel Florea, de a deschide scolile in perioada codului portocaliu de ninsoare, a incalcat decizia Comitetului pentru Situatii de Urgenta, iar edilul va raspunde in fata legii.

„Nu voi intra in polemica cu absolut nimeni. Am primit avertizarea Inspectoratului Scolar. Am luat decizia de a inchide scolile si gradinitele si ulterior a fost consfintita de hotararea unui for carte nu poate fi combatut, Comitetul pentru Situatii de Urgenta. Nu ne jucam cu astfel de decizii si nu putem sa luam decizii locale. Aceste hotarari se iau conform legislatiei in vigoare. Fiecare va raspunde in fata legii pentru nesupunerea unei decizii a Comitetului pentru Situatii de Urgenta, care va analiza cum a fost respectata hotararea de fiecare institutie. De la a deschide doar o gradinita si a anunta ca deschizi toate scolile, acest nu e conform cu legislatia. Toate scolile sunt in administrarea primariilor, dar personalul didactic respecta tot ceea ce spune Inspectoratul Scolar, prin urmare la nivelul primariilor nu se pot lua decizii cu privire la cadrul didactic. Comitetul pentru Situatii de Urgenta va analiza declaratiile si comunicarile facute ieri si va lua deciziile in consecinta”, a afirmat Gabriela Firea, dupa sedinta de vineri a comandamentului de iarna, citata de Mediafax.

Primaria Sectorului 5, condusa de edilul Daniel Florea, a decis, joi, ca scolile de pe raza administrativa sa ramana deschise, iar parintii care doresc sa-si lase copiii la cursuri, sa o poata face.

„In urma discutiilor cu reprezentantii Inspectoratului Scolar Sector 5 si cu directorii unitatilor de invatamant, avand in vedere ca efectivul de cadre didactice va fi prezent vineri, 23 martie 2018, in scoli si gradinite, urmand sa aiba program normal de lucru, s-a decis ca pe parcursul zilei de vineri, respectivele incinte sa-i gazduiasca pe cei mici. Aceeasi solutie a fost adoptata si la nivelul creselor aflate in subordinea Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 5. Procedural, parintii se vor adresa conducerii unitatilor de invatamant, completand o cerere in momentul in care isi lasa copiii in grija cadrelor didactice”, se arata intr-un comunicat de presa al Primariei Sectorului 5.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: