Firea explica de ce nu cere demisia lui Dragnea, desi are o relatie „tensionata” cu el: „Mie mi se repeta la fiecare Comitet Executiv ca sunt noua in partid”

politica

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, vicepresedinte al Partidului Social Democrat, a afirmat sambata ca are o relatie „tensionata” cu presedintele PSD, Liviu Dragnea, precizand ca exista „o bresa” intre ei din cauza faptului ca liderul social-democratilor nu doreste „sa renunte” la ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan.

Intrebata la plecarea de la sedinta CExN a PSD care este relatia sa in acest moment cu Liviu Dragnea, Gabriela Firea a raspuns: „Imi pare rau sa spun, dar este tensionata”.

Totodata, Firea a precizat ca rezolvarea acestei situatii depinde mult si de Liviu Dragnea.

„Depinde mult si de dumnealui. Eu am fost intotdeauna un om al dialogului, dar la cum s-au pus astazi lucrurile in discutie si la cum a fost regia cu doamna Dan – care a scos din dosar xeroxuri cu SMS-uri si WhatsApp-uri, convorbiri particulare intre doamna prefect si un domn secretar de stat, adica totul a fost atat de bine pus la punct si regizat – si nu vrea sa renunte la domnia sa, incat clar ca acum e o bresa pur si simplu intre noi”, a adaugat Firea.

Intrebata de ce nu a adus in discutie in sedinta CExN retragerea lui Dragnea din fruntea partidului, Firea a spus ca i se reproseaza mereu ca este noua in partid.

„Mie mi se repeta la fiecare Comitet Executiv ca sunt noua in partid si ca s-o las mai moale cu propunerile prea curajoase si, daca se considera ca este nevoie de schimbarea conducerii partidului, cred ca trebuie doamnele si domnii care sunt mai vechi in partid sa analizeze si sa faca aceste propuneri, sa vada daca in urma votului exista un sufragiu majoritar si sa se organizeze sau nu congres. Nu pot eu, repet, om caruia i se reproseaza mereu ca este nou in politica si in partid, sa vin sa stric ordinea statutara a partidului”, a afirmat Firea.

Totodata, ea a precizat ca simte ca PSD a pierdut din simpatizanti si ca ar trebui facut ceva.

„Simt ca am pierdut, din nefericire, chiar si oameni care ne-au simpatizat, ma refer si in tara si in marile orase si in Bucuresti si simt ca trebuie sa facem ceva. Care este acel ceva, nu trebuie sa spun doar eu, ca nu sunt guru PSD, sa spuna colegii, cei mai vechi”, a mai spus Firea.

De asemenea, ea a adaugat ca nu percepe ceea ce s-a intamplat la sedinta CExN ca „pe o lovitura”.

„Nu o percep ca pe o lovitura (…) Am fost intotdeauna un om vertical, un om care, dupa ce si-a luat toate informatiile si a fost sigur pe ceea ce spune, a avut curajul, cu orice consecinte si cu orice aspecte mai putin placute care s-ar intampla, sa spuna lucruri pe nume. Sa nu ne mintim, sa nu fim ipocriti si nu cred ca trebuie sa-ti fie rusine, daca esti vertical si onest. (…) Simt ca timpul imi va da dreptate”, a declarat Firea.

In ceea ce o priveste pe Viorica Dancila, Gabriela Firea a spus ca sefa Executivului „s-a comportat extraordinar” in sedinta CExN.

„Chiar si astazi doamna Dancila s-a comportat extraordinar, a fost extrem de echilibrata, nu a proferat jigniri, deci a incercat sa tina un echilibru si sa nu se plaseze neaparat in apararea cuiva, adica este un om de echipa si trebuie apreciate aceste calitati”, a subliniat Firea.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: