Firea il loveste pe Iohannis cu Basescu: „A fost o decizie profund incorecta”

politica

Purtatorul de cuvant al PSD, Gabriela Firea, a tinut vineri sa ii dea replica presedintelui Iohannis, care comentase joi ironic dorinta parlamentarilor de a-si acorda pensii speciale. „De exemplu mi s-ar parea un lucru exceptional daca in Parlament ar aparea ideea sa se dea pensii speciale oamenilor de cultura”, a spus Klaus Iohannis.

Gabriel Firea ii transmite presedintelui „ca liderii PDL, astazi PNL, nu au sprijinit in mod real oamenii de cultura”.

„Am remarcat preocuparea fata de ideea unui proiect privind pensii speciale pentru oamenii de cultura. O astfel de masura este deja in vigoare din 2005 si este sustinuta de Guvernul condus de Victor Ponta, care a crescut anul trecut valoarea indemnizatiilor de merit pentru 1.650 de personalitati din domeniile culturii, sportului si stiintei.

Oamenii de cultura din Romania s-au bucurat in ultimii ani de un sprijin concret din partea Guvernului, mai ales dupa ce in 2010 aceste indemnizatii au fost blocate de Guvernul Boc-Basescu. A fost o decizie profund incorecta, care a umilit mii de personalitati remarcabile ale mediului cultural. Iar multe dintre persoanele care au sprijinit aceasta masura de austeritate in urma cu 4-5 ani sunt astazi membri PNL.

Desi numarul declaratiilor si promisiunilor este foarte mare, faptele arata ca liderii PDL, astazi PNL, nu au sprijinit in mod real oamenii de cultura, ci au taiat bani din salariile si pensiile acestora. A fost nevoie de o initiativa a actualului Executiv pentru a se repara aceasta nedreptate!”, se arata intr-un comunicat de presa al Gabrielei Firea.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: