Firea, indrazneste sa crezi. Cati bani a platit Uber la bugetul statului. Primarita vrea sa ii alunge din Bucuresti

news

Cele mai mari 9 companii de taxi din Bucuresti au platit catre stat, in 2016, impozit pe profit, cumulat, in valoare de 61.224 de lei, potrivit datelor raportate catre Ministerul de Finante, in timp ce serviciul de car sharing Uber a platit un impozit pe profit de 187.000 lei, de 3 ori mai mult.

Uber este activ pe pietele din Bucuresti, Timisoara si Cluj.

„Cifrele publicate de Ministerul de Finante atrag atentia nu doar asupra impozitelor scazute platite de fiecare firma de taxi in parte, ci si asupra faptului ca unii dintre cei mai mari jucatori de pe piata par sa nu inregistreze, aproape niciodata, profit. Astfel, firme precum Speed Taxi, Pelicanul Grup Taxi sau Bageti Star nu au platit impozit pe profit in niciun an din perioada 2012-2016. Lista numelor care nu au avut de plata impozit pe profit in anul 2016 este, insa mult mai mare, si include si alte nume, precum Meridian Taxi sau Auto Cobalcescu”, arata comunicatul care prezinta datele remise redactiei Mediafax de vicepresedintele Federatiei Operatorilor Romani de Transport, Cristian Lazarescu.

Potrivit datelor oficiale, cumulate de Cristian Lazarescu, cei mai profitabili dintre taximetristi sunt cei de la Taxi Glucoza, care, doar in 2016, au platit 36.341 de lei, adica jumatate din impozitele platite de toate cele 9 companii mari din piata, asta desi se afla doar pe locul al 7-lea in top. Urmatorii contribuabili sunt Cristaxi Sevice, cu un impozit pe profit de 12.016 lei, in 2016 si Prof Taxi, care a datorat statului putin peste 7.500 de lei, in acelasi an.

La suma platita de Uber, de 187.000 de lei, se adauga si taxele suplimentare pe care le platesc soferii parteneri Uber, constand in TVA intracomunitar, impozit pe venit, impozit si contributii salariale. In 2016, spre exemplu, 100 de soferi Uber au platit 320.000 de lei, aferenti acestor dari, arata comunicatul.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: