Firea intra deja in campanie electorala: „Mi-as dori sa candidez din nou la Primaria Capitalei. Nu am fugit de munca nici cand am fost foarte bolnava”

politica

Ministrul Familiei, Tineretului si Egalitatii de Sanse, prim-vicepresedinte PSD, Gabriela Firea a declarat miercuri ca isi doreste sa candideze la alegerile din 2024 de la Primaria Capitalei, pentru continuarea proiectelor incepute, care acum „majoritatea sunt inghetate”.

Pe de alta parte, Firea a transmis ca nu isi doreste sa candideze la alegerile prezidentiale, chiar daca in spatiul public a fost vehiculat si numele sau ca si candidat al Partidul Social Democrat.

„Daca sunt sanatoasa si in forma fizica maxima, cu energie, cu putere de munca (…) mi-as dori sa candidez din nou si sa imi continui proiectele care, din pacate, sunt acum majoritatea dintre ele inghetate, in special cele de mare infrastructura, cele din domeniul sanatatii si cele din domeniul social. (…). Deocamdata am, consider ca o am deja, sustinerea colegilor din Partidul Social Democrat. Presedintele Ciolacu (presedintele PSD, Marcel Ciolacu n.r) a facut precizari in ultima perioada tocmai pentru ca au fost tot felul de speculatii, cum ca nu m-as bucura de sustinerea colegilor”, a precizat, miercuri, Gabriela Firea, la briefingul sustinut la finalul sedintei de Guvern, intrebata daca isi doreste o noua candidatura la Primaria Capitalei.

Pe de alta parte, Firea a transmis ca in cazul in care PSD va dori sa lanseze un alt candidat in cursa pentru Primaria Capitalei, ea va accepta acest lucru si il va sustine.

„In cazul in care colegii mei din PSD au un alt candidat care sa fie, sa spunem, mai mult decat as putea eu sa ofer ca si garantie de responsabilitate in administratie, nu este cu suparare, in politica nu este cu suparare, nu am decat sa accept faptul ca exista un candidat mai pregatit decat mine din punct de vedere administrativ, politic, al energiei, al dorintei de a face si il voi sustine. Nu inseamna ca eu trebuie sa imi impun propria candidatura. Daca va fi cineva mult mai pregatit propus, nu ar fi nicio problema, exista loc sub soare pentru toata lumea. Eu asa consider. Avem unde sa muncim pentru cetateni, nu neaparat trebuie sa fim intr-o anumita pozitie. Iata ca si aici pot sa fac anumite lucruri, spun ca nu putine, chiar daca nu mai sunt primar”, a spus Firea.

Intrebata de jurnalisti ce ar alege daca i s-ar propune sa intre si in cursa pentru prezidentiale, actualul ministrul al Familiei a raspuns: „In primul rand este o onoare pentru orice persoana sa ajunga in situatia de a se discuta despre ea ca fiind un posibil candidat la Primaria Generala, la presedintia Romaniei sau intr-o alta postura publica” .

„Este o imensa onoare si le sunt recunoscatoare tuturor celor care au vehiculat si numele meu, alaturi de alte nume de pe scena politica sau nu, care nu sunt acum in politica, dar ar putea la un moment dat sa fie propuneri din partea unor partide sau a unor aliante de partide in cursa cea mai importanta, cea pentru alegerile prezidentiale, dar categoric eu imi doresc sa continui proiectele de la Bucuresti. Nici nu s-a pus problema, din punctul meu de vedere, sa vizez o alta functie.

Va spun sincer, chiar sunt deranjata, dar nu mai anunt de mult atunci cand sunt deranjata, ca sa spun asa, m-am rodat din punct de vedere al expunerii publice cand citesc anumite informatii cum ca eu mi-as dori. Nu, nu-mi doresc sa candidez la alegerile prezidentiale. Eu mi-as dori sa candidez la alegerile de la Primaria Capitalei, dar inteleg ca sunt anumite jocuri care se fac. Bineinteles, intotdeauna trebuie sa existe conflicte, pentru ca daca nu sunt conflicte, probabil ca viata politica ar fi searbada si atunci traim de multe ori si din urzeli, dar nu e cazul in ceea ce ma priveste”, a explicat Gabriela Firea, citata de Agerpres.

Ea a adaugat ca se va supune deciziei partidului „fiind un om de echipa dovedit” si se va duce acolo unde echipa politica o va trimite la munca.

„Daca totusi, repet, partidul pe care il reprezint va gasi un alt candidat, eu ma voi supune deciziei partidului si fiind un om de echipa dovedit, ma voi duce acolo unde echipa mea politica ma va trimite la munca, fiindca niciodata nu am fugit de munca si cred ca am dovedit acest lucru inclusiv in perioada in care eram foarte bolnava si nu exagerez, cand spun foarte bolnava”, a subliniat ministrul Familiei, Tineretului si Egalitatii de Sanse, Gabriela Firea.

Mai mult despre:

Comentarii: