Categories: politica

Firea l-a trimis pe Badulescu sa faca scandal la sedinta Consiliului General. Urmeaza sa fie demisi oamenii lui Firea din fruntea companiilor municipale

Aurelian Badulescu a provocat din nou scandal, luni, la sedinta consilierilor generali. Lider al consilierilor PSD, el a refuzat sa respecte masurile de protectie sanitara si a intrat in sala de Consiliul General in loc sa ramana intr-o salal separata, alaturi de ceilalti pesedisti.

Sedinta Consiliului General de luni a fost suspendata timp de o ora din cauza lui Aurelian Badulescu. Acesta declarat ca legea nu le interzice sa participe fizic in sala si ca pastreaza distantarea sociala.

”Conform convocatorului, fiecare grup de consilieri este convocat in propria sala. Sanatatea este prioritatea acestui consiliu. Va rog sa respectati dispozitia convocatorului. Inteleg ca ati decis sa nu respectati regulile sanitare si convocatorul primarului general pentru participarea la sedinta. Inteleg ca doriti sa fim fortati sa aplicam legea, de ce nu respectati masurile legale impuse? Nu voi ezita sa introducem politia locala sa eliberam sala. Este o lipsa de respect la adresa cetatenilor care privesc acest consiliu general in care toata lumea poarta masca, toata lumea se distanteaza, Bucurestiul respecta regulile, iar d-voastra insistati sa aratatati ca nu respectati regulile sanitare. Suspendam sedinta o ora”, a declarat presedintele de sedinta, Cosmin-Victor Smighelschi.

”Celelalte grupuri se afla in salile destinate, numai d-voastra ati venit aici pentru a demonstra ca puteti manipula microfoanele din sala si vorbi peste colegii care nu au dreptul sa faca asta pe sistemul informatic si trebuie sa astepte la rand. Va aflati in sala doar pentru a putea captura microfonul. D-voastra din sala aveti dreptul sa apasati pe taste ‘Vorbiti’, iar colegii care participa legal si respecta masurile sanitare nu pot sa vorbeasca peste d-voastra”, a mai spus Smighelchi.

Badulescu a replicat ca nu i se poate interzice prezenta in sala.

”Domnul presedinte, am rugamintea sa va masurati cuvintele. Prezenta noastra aici este una legitima. Haideti sa ne vedem fiecare de patratica lui. Daca veti considera ca noi incalcam norma sanitara, ne indicati. Atitudinele astea fasciste nu ne privesc pe noi. Sunt ales legitim de bucuresteni, avem aceleasi drepturi ca si dumneavoastra”, a declarat Badulescu.

Primarul general al Capitalei, Nicusor Dan, a solicitat si el consilierilor PSD sa respecte normele sanitare si dispozitia de convocare a sedintei. Consilierii PSD nu au dorit sa paraseasca sala, astfel incat sedinta a fost suspendata timp de o ora.

„Domnule lider de grup, stimati consilieri. Haideti sa ne purtam responsabil. Haideti sa incepem mandatul responsabil si colegial. Am facut, in temeiul Codului Administrativ o convocare pentru aceasta sedinta. In convocare am prevazut ca fiecare dintre grupurile politice va participa in sala care este rezervata fiecarui grup. Aceasta este convocarea pe care trebuie sa o respectati. In temeiul codului administrativ, convocarea o face primarul general. Asta este modalitatea de sedinta pe care am convocat-o si pe care va rog sa o respectati”, a spus Nicusor Dan.

Pe ordinea sedintei CGMB de luni se afla alegerea celor doi viceprimari, schimbarea conducerii companiilor municipale, infiintarea unei comisii de monitorizare pentru companiile municipale, dar si scutirea taxei de ocupare a domeniului public pana in vara pentru industria HORECA.

Presedintele PSD Bucuresti este Gabriela Firea.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Firea ii ofera lui Piedone functia de prefect al Capitalei daca isi retrage candidatura: „Sa ma sune”

Candidatul PSD la Primaria Capitalei, Gabriela Firea, a sugerat, joi, ca Piedone ar putea obtine…

31 de minute ago

Moscova ameninta Polonia, sa nu cumva sa primeasca arme nucleare: „Acestea vor deveni tinte principale pentru Rusia”

Rusia va face din armele nucleare ale NATO din Polonia una dintre tintele sale principale…

48 de minute ago

Parlamentul European, vot zdrobitor prin care refuza sa recunoasca rezultatul alegerilor prezidetiale din Rusia. Orban al Ungariei este singurul lider UE care l-a felicitat pe Putin

Parlamentul European refuza sa recunoasca rezultatele alegerilor prezidentiale din Rusia si a cerut statelor membre…

O oră ago

Surse: Ciolacu s-a intalnit cu Dan Voiculescu de mai multe ori in ultimele zile. Presiuni pentru ca Piedone sa fie retras in favoarea lui Firea

Premierul PSD Marcel Ciolacu s-a intalnit de cateva ori, in aceste zile, cu Dan Voiculescu…

4 ore ago

BREAKING Clotilde Armand, trimisa in judecata chiar in ziua in care si-a depus candidatura. Acuzatiile procurorilor si reactia primarului Sectorului 1

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a fost trimisa joi in judecata de procurori, la putin…

4 ore ago