politica

Firea lasa iar balta Capitala, acum vrea sa darame Guvernul cu Badulescu: „A speriat inutil populatia si a prabusit economia”

Primarul general al capitalei, Gabriela Firea, a declarat, miercuri, ca sustine ideea unei motiuni de cenzura impotriva Guvernului, din cauza felului in care acesta a gestionat pandemia COVID-19, „speriind” inutil populatia si „prabusind” economia, fara sa ia masuri care sa scoata tara din criza.

„Din punctul meu de vedere, e imperios necesar. Cand anume, vom vedea, pentru ca o motiune de cenzura o depui nu ca pe un exercitiu de imagine sau un exercitiu politic, ca nu ne jucam cu cetatenii. (…) Trebuie sa ne convingem ca avem si majoritate pentru ca motiunea sa treaca. Momentul trebuie discutat si negociat cu celelalte partide politice, cu PRO Romania, cu ALDE, cu celelalte partide mai mici, pentru ca, altfel, de partea cealalta ei vor aduna o majoritate de stransura, cum a fost si data trecuta, cand au dat ei Guvernul jos, au adunat sase partide, unul mai mare, cinci mai mici si au dat jos un Guvern care a reiesit din alegeri parlamentare corecte, care nu au fost contestate, pentru a guverna ei. Este punctul meu de vedere, nu este opinia oficiala a formatiunii pe care o reprezint”, a spus Gabriela Firea, la Romania TV, citata de Agerpres.

Facand referire la o declaratie mai veche a lui Klaus Iohannis, conform careia nu va numi cat este presedinte un premier de la PSD, Firea a spus ca situatia trebuie analizata foarte bine din punct de vedere politic.

„Dupa caderea Guvernului trebuie sa stim ce punem in loc, ce configuratie politica, astfel incat sa fie acceptata la Palatul Cotroceni, cine sa faca partea din acea coalitie, ca-i de uniune nationala, ca e pentru a iesi tara din criza economica post criza sanitara si asa mai departe. Aici ar trebui un dialog in interesul romanilor, cu presedintele tarii”, a declarat Gabriela Firea.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Evadare in Franta, trei gardieni au fost ucisi in timpul unui atac armat asupra dubei penitenciarului. Comando de infractori

Trei ofiteri de penitenciar francezi au fost ucisi si alti doi au fost raniti intr-un…

51 de minute ago

Cercetator roman, despre aurora boreala: „Fenomenul nu a fost deasupra Romaniei, ci a Ucrainei” – Presshub

De ce se face cerul rosu noaptea in Romania, sub forma unei aurore boreale, despre…

6 minute ago

Rachete Patriot pentru Ucraina, Ciolacu nu mai recunoaste ce a spus acum doua zile

Premierul PSD Marcel Ciolacu si-a schimbat pozitia in legatura cu eventuala trimitere a uunui sistem…

3 ore ago

Norvegienii de la Equinor au preluat cota Gazprom pe piata europeana a gazelor naturale – Bloomberg

Compania norvegiana de petrol si gaze Equinor a devenit in mod discret un jucator important…

O oră ago

Fostul sef al serviciilor de informatii, Nikolai Patrusev, va ocupa pozitia de consilier al lui Putin

Fostul secretar al Consiliului de Securitate al Rusiei, destituit de Vladimir Putin, Nikolai Patrusev, va…

3 ore ago