Firea musca chiar si mana Chinei. Mesaj ofensator la adresa Chinei, in conditiile in care chinezii au ajutat-o

politica

Prim-vicepresedintele PSD Gabriela Firea a denumit, marti, noul coronavirus drept „gripa chinezeasca”, un termen care este considerat ofensator si chiar rasist de catre guvernul de la Beijing. Acelasi termen l-a folosit si Donald Trump acum sase luni, starnind furie la Beijing.

„Statistica oficiala era facuta in bataie de joc! Asa e si cu noua gripa chinezeasca! Autoritatile guvernamentale habar nu au de capul lor! Prefectul PNL spune una, sefa INSP confirma cu totul altceva, grupul de comunicare strategica – cel condus ilegal de un personaj care a sfidat legea pentru a se cocota cat mai sus -, transmite cu totul altceva. O adunatura de politruci care a venit la putere doar cu scopul imbogatirii!”, a scris Firea pe Facebook, incercand sa atace PNL.

Insa mesajul lui Firea va fi perceput negativ, cu siguranta, de catre Ambasada Chinei. Cand Donald Trump a vorbit despre „virusul chinezesc” au existat reactii dure de la Beijing.

Virusul „a venit din China. Cred ca este o formulare foarte exacta”, a spus Trump in luna martie, in replica la acuzatiile Chinei.

„China difuza informatii eronate potrivit carora armata noastra le-ar fi transmis virusul. In loc de lansarea intr-o polemica, am spus: o sa-l numesc folosind tara de unde vine”, a explicat el.

Trump a fost acuzat chiar si de rasism atunci. „Nu am fost rasist deloc. Nu, deloc! Vine din China, de asta l-am numit asa. Vine din China, vreau sa fiu foarte clar”, a replicat Trump atunci.

In Romania, Gabriela Firea a fost deseori invitata de onoare la ambasada Chinei si chiar a fost ajutata de chinezi sa isi faca imagine, ei aducand ajutoare pentru bucuresteni in timpul starii de urgenta.

Citeste si: Comunistii chinezi ii ajuta pe pesedisti sa isi faca imagine. Firea defileaza la televiziuni

Mai mult despre: ,

Comentarii: