Firea n-a mintit. Dragnea ii inregistreaza pe liderii PSD si apoi difuzeaza discutiile la RTV. Razboiul in PSD reincepe in forta

politica

Liderul PSD Dambovita, Adrian Tutuianu, unul dintre semnatarii declaratiei prin care i s-a cerut demisia lui Liviu Dragnea de la conducerea partidului, spune, conform unor fragmente din inregistrari prezentate marti seara de Romania TV, ca PSD s-a comportat precum „un partid de maimute”, deoarece a acceptat ca Liviu Dragnea sa o propuna premier pe Sevil Shhaideh, califica drept ”o tragedie” calitatea Guvernului, iar despre ministrul Economiei, Danut Andrusca, spune ca „este atat de prost incat nu poate asculta mai mult de 5 minute cand vorbeste cineva cu el”, iar singura legatura a acestuia cu economia este faptul ca „a avut o vulcanizare”. In replica, Tutuianu a declarat ca sunt inregistrari din sedinte pe care le-a avut cu primari si consilieri judeteni, care au fost „livrate prelucrate”, cu pasaje scoase din context.

Tutuianu spune, conform inregistrarilor prezentate de Romania TV, ca PSD nu va avea nicio sansa la prezidentiale in fata lui Klaus Iohannis.

„Turul I. Daca ar fi alegeri prezidentiale, Klaus Iohannis 23, Calin Popescu Tariceanu 9, Laura Codruta Kovesi 8, bagata candidat din partea USR-ului in sondaj, Dacian Ciolos bagat de la Romania Impreuna – 7%, Liviu Dragnea – 4%. – 0.22 – Eu nu am inventat acest 4%. Il gasiti aici. Turul II. Azi, in conditiile in care nu facem nimic, Iohannis il bate si pe Tariceanu, o bate si pe Firea, il bate si pe Dragnea de-l zvantura”, afirma Tutuianu.

De asemenea, el califica o tragedie atat schimbarea a trei prim-ministri de catre PSD, cat si calitatea Guvernului: „Nicaieri in lume nu s-a pomenit sa te duci la presedinte cu un nume de prim-ministru pe care partidul nu-l stie. Sub pretextul ca sa nu-l atace, ca nu stiu ce, a plecat cu Sevil Shhaideh. A deranjat foarte multa lume chestiunea asta, iar noi ne-am comportat ca un partid de maimute. Schimbarea a trei prim-ministri a fost o tragedie pentru partid. Schimbarea unor ministri, o tragedie. Calitatea Guvernului, o tragedie”.

Despre ministrul Economiei, Danut Andrusca, spune ca „este atat de prost incat nu poate asculta mai mult de 5 minute cand vorbeste cineva cu el”, iar singura legatura a acestuia cu economia este faptul ca „a avut o vulcanizare”: „De exemplu, a sarit la mine tot de la Piatra Neamt, presedintele de organizatie. (neinteligibil) …un fel de intrebare la masa acolo. Bai, lasati-ma voi cu ale voastre nu stiu ce. Si i-am spus Domnul…”, cum il cheama pe asta, Arsene…Dumneata sa vii sa vorbesti cu mine la modul asta cand oi avea rezultatele mele. Deocamdata la Neamt sunt majoritate”. Si, al doilea, ne vei explica de ce ai nominalizat cel mai idiot ministru care este ministrul Economiei. Acest ministru este atat de prost incat nu poate asculta mai mult de 5 minute cand vorbeste cineva cu el. Si are legatura cu economia urmatoare: a avut o vulcanizare”.

In replica, Tutuianu a declarat, la Romania TV, ca sunt inregistrari „trunchiate” din sedinte pe care le-a avut cu primari si consilieri judeteni, care au fost „livrate prelucrate”, cu pasaje scoase din context.

„Sunt inregistrari din sedinte pe care le-am avut cu primari, cu consilieri judeteni, v-au fost livrate prelucrate, sunt anumite pasaje scoase din context. Ceea ce am spus in CEx si in scrisoarea publica sunt lucruri discutate si cu colegii. Am gresit cu totii, nu cred ca e normal sa procedam in acest fel, mi-am asumat si vina asta, pentru ca am fost prezent acolo”, a afirmat Tutuianu, citat de news.ro.

El a mai spus ca a prezentat sondajul si in sedinta Comitetului Executiv al PSD, si cu colegii din organizatia Dambovita, si ca „e facut de o casa de sondaj respectabila si exprima o realitate”.

„Importanta e tendinta de scadere, de la 47% la alegerile din 2016 spre 35%, cat avem azi, probabil 30%, lucruri care pe mine ma ingrijoreaza. Am spus in CEx, am considerat ca e util sa am o discutie cu tot partidul din Dambovita, niciodata nu am lucrat numai dupa capul meu, totdeauna m-am consultat si informat. Sunt de 20 de ani in PSD, recent am avut un referendum unde organizatia judeteana Dambovita s-a clasat pe locul 2, sunt un om dedicat acestui partid, am muncit mult sa construiesc o organizatie in Dambovita”, a declarat liderul PSD Dambovita, aratand ca ramane in PSD.

Gabriela Firea a declarat de mai multe ori ca Dragnea a dispus „spionarea” celor din PSD care nu sunt de partea sa. „Inclusiv ieri, cand am fost cu sotul si copiii la un loc de joaca, am avut o masina pe urma noastra, a incercat sotul sa schimbe directia si ne-a preluat o alta masina. Suntem pur si simplu supravegheati, dar nu ar trebui sa-mi pese, ca nu fac ceva ilegal sau imoral”, spunea Firea pe 10 septembrie, inainte de sedinta CEX al PSD.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: