„Firea, peste Iohannis la incredere”. Chirieac vrea sa o faca presedinte pe Firea. Rezultatele sondajului realizat de institutul lui Chirieac

politica

Argument, institut de sondare a opiniei publice patronat de Bogdan Chirieac, anunta ca Gabriela Firea beneficiaza de cea mai mare incredere din partea romanilor. Firmele lui Chirieac au numeroase contracte de publicitate atat cu Primaria Capitalei cat si cu primarii PSD de sector.

Rezultatele „sondajului” realizat de institutul lui Chirieac:

Gabriela Firea – 37%

Klaus Iohannis – 34%

Traian Basescu – 24%

Victor Ponta – 24%

Daniel Ionascu – 23%

Marcel Ciolacu – 20%

Dacian Ciolos – 19%

Dan Barna – 18%

Calin Popescu Tariceanu – 18%

Ludovic Orban – 17%

Ilan Laufer – 9%

Kelemen Hunor – 8%

Sorin Nas – 7%

Citeste si: Bogdan Chirieac si-a facut institut de sondare a opiniei publice. Ce sociolog a acceptat sa il conduca

DCMedia Group, companie in care Bogdan Chirieac este actionar majoritar, a infiintat si un institut de sondare a opiniei publice. Acesta se numeste Argument si este condus de sociologul Madalina Hideg.

Informatia despre noua afacere lansata de Chirieac a fost publicata pe site-ul acestuia, DC News. Chirieac are deja numeroase contracte pe bani publici cu primarii conduse de PSD, in special din Bucuresti.

Afacerea a fost lansata pe modelul patentat de un alt apropiat al PSD, Iosif Buble. Patron al site-ului stiripesurse.ro, Buble a achizitionat in urma cu cativa ani si institutul de sondaje CURS. Acesta s-a remarcat constant prin sondaje favorabile PSD. CURS a obtinut de asemenea numeroase contracte cu institutii publice.

Cine este Madalina Hideg, sociologul lui Chirieac

Madalina Hideg este cadru asociat la Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala a Universitatii “Babes-Bolyai”. Hideg este o colaboratoare mai veche a lui Chirieac, publicand texte pe site-ul acestuia, DC News.

Dupa represiunea din 10 august 2018 din Piata Victoriei, Hideg a publicat un material in care a lansat mai multe teorii conspirationiste privind organizarea protestului.

„Pe de-o parte, unii spun ca ar fi vorba despre forte externe – Germania, Statele Unite sau chiar Rusia, cu diverse interese in Romania, carora le convine o situatie de instabilitate si care isi doresc schimbarea guvernului. Altii sugereaza ca organizatorul din umbra ar fi Ciolos, beneficiarul direct de pana acum al tuturor actiunilor #rezist, sustinut mai ales de catre Franta. Alte voci blameaza Statul Paralel. Toate cu acordul tacit si sprijinul indirect al Presedintelui Iohannis. Iar altii arata cu degetul spre PSD, dornic de putin dramatism care sa motiveze actiuni represive.

Nimeni insa nu crede ca ar fi o forma pura de manifestare a societatii civile sau a opiniei publice, a celor nemultumiti de o anumita stare a lucrurilor care vor sa schimbe ceva, iar contextul creat nu sprijina deloc o astfel de pista. Nu exista un organizator oficial al protestelor, desi totul a parut cat se poate de bine organizat, fie si daca privim lucrurile strict din perspectiva mobilizarii participantilor – a adunat Facebook singur peste 100.000 de oameni in Piata Victoriei? Cine a trimis constant pe retelele de socializare mesaje cu privire la ora, locatie etc. sau mesajele de provocare, cu impact emotional si cu scop mobilizator? Organizarea de care s-a dat dovada pare o actiune structurata, concertata si nu actiunea unor indivizi izolati”, scria Hideg pe DC News.

Mai mult despre: ,

Comentarii: