Firea, prinsa cu noi minciuni de Nicusor Dan: „Te ascunzi in gaura de sarpe de rusinea asta, nu mai candidezi pentru un nou mandat sau pentru Presedintia Romaniei”

politica

Deputatul Nicusor Dan, candidat la Primaria Capitalei sustinut de PNL si USR PLUS, a afirmat, marti, intr-o conferinta de presa, ca primarul general Gabriela Firea a cheltuit in patru ani bugetul pe cinci ani al municipalitatii.

„La momentul asta (…) se pare ca datoria curenta a Primariei, la sfarsit de 2020, este de 3,7 miliarde de lei. Asta inseamna ca primarul PSD Firea a cheltuit in patru ani bugetul pe cinci ani. Asta inseamna ca datoria curenta a Primariei Capitalei este bugetul pe anul urmator, pe care l-a indatorat”, a sustinut Dan, intr-o conferinta de presa organizata in fata sediului PMB.

In opinia sa, Gabriela Firea „a fost depasita” de functia pe care a avut-o si a dus traficul din Bucuresti, cat si finantele Primariei intr-un „blocaj complet”.

„Dupa ce a dus orasul, dupa ce a dus traficul intr-un blocaj complet, iata ca primarul PSD Firea a dus si finantele publice intr-un blocaj complet. Te intrebi cum e posibil ca un oras, o Primarie, care are un buget de aproape 1 miliard de euro, sa intre in faliment. Primarul Firea da vina pe altii, ca de obicei, incearca sa spuna ca afacerea Constanda este cauza acestui faliment. Nu este adevarat: Primaria Capitalei este in faliment de multa vreme, oricand ANAF ar fi putut sa-i inchida conturile, sa ceara insolventa STB-ului, oricand ELCEN-ul ar fi putut sa ceara insolventa Termoenergetica. La sfarsitul lui 2019, datoriile curente ale Primariei Capitalei erau 1,5 miliarde de lei datorii comerciale si 1,5 miliarde de lei datorii catre stat”, a explicat Nicusor Dan, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, atunci cand duci orasul in faliment, „te ascunzi in gaura de sarpe de rusinea asta” si nu mai candidezi pentru inca un mandat, „pentru a fi presedintele PSD sau presedintele Romaniei”.

„Primarul PSD Firea minte si cand spune ca nu va avea de acum incolo sa plateasca transportul public si caldura. Pai deja nu le-a platit. Datoria STB-ului catre ANAF este de 700 de milioane de lei, datoria Termoenergetica catre ELCEN este de 500 de milioane de lei. Primarul PSD Firea mai minte cand spune ca nu a primit banii pe care trebuia sa-i primeasca de la bugetul de stat. De fapt, in prima jumatate din 2020, a primit de la bugetul de stat mai multi bani decat a primit in prima jumatate a lui 2019”, a afirmat Nicusor Dan.

Mai mult despre: ,

Comentarii: