Firea priveste cu dispret catre Oradea: „Iata cine imi da lectii! Oras cat doua-trei cartiere dintr-un sector al Capitalei”

politica

Gabriela Firea reactioneaza cu aroganta dupa ce primarul Oradei, Ilie Bolojan, i-a oferit cateva sfaturi pentru imbunatatirea traficului din Bucuresti. „Pana acum, imi dadeau lectii primari care au condus localitati cu 25 000 suflete, acum unii intre 70 si 120 000 cetateni. Cat doua-trei cartiere dintr-un sector al Capitalei”, ataca Firea.

Intr-un mesaj in care se plange ca este „atacat in haita” de liberali, Firea tine sa aiba o replica pentru primarul din Oradea, Ile Bolojan.

„Ataca in haita, recitand mesajele de la partid, scrise de consilierii specializati in minciuni, manipulari si defaimari, fara sa tina cont de faptele, situatiile si cifrele reale. Cu un singur gand : recucerirea Capitalei, in scopul jefuirii banului public.

Nu este suficient ca tot felul de ministri incompetenti si semidocti isi fac publicitate prin atacuri la adresa mea, acum au programat la interviuri si primari PNL din tara.

E un progres, totusi! Pana acum, imi dadeau lectii primari care au condus localitati cu 25 000 suflete, acum unii intre 70 si 120 000 cetateni. Cat doua-trei cartiere dintr-un sector al Capitalei, ei gestionand 4 intersectii principale, fata de peste 450 in Bucuresti!

Primari cu 4-5 mandate in spate, care au avut timp si fonduri de la guvern sa dezvolte comunitatile lor! Bravo lor! Dar care, si dupa atatia ani, au in continuare probleme – administratia e grea si pentru ei -, atat in domeniul traficului sufocant, al poluarii, al investitiilor in scoli, policlinici, spatii verzi, locuri de joaca etc”, acuza Firea intr-un mesaj pe Facebook.

Primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan, a oferit, la „Adevarul Live”, cateva solutii pentru problema traficului din Bucuresti: sosea de centura cu patru benzi, pasaje subterane si supraterane, parcari la marginea orasului si transport public la standarde inalte, plus „doua- trei mandate de primar“.

„In Bucuresti, avand in vedere problematica, iti trebuie in primul rand timp. Deci nu cred ca este posibil ca sa vii cu o oferta din asta electorala sa spui ca intr-un mandat «o sa intorc lucrurile pe dos». Iti trebuie doua-trei mandate in primul rand. Sunt niste lucruri care trebuiesc facute. Exista poluare, astazi in zece orase din Romania, care sunt pe o lista unde trebuie facut ceva, in primul rand datorita abuiejelor din trafic.

Nu vom putea reduce numarul de masini de pe o zi pe alta pentru ca ar trebui sa luam niste politici de tip Singapore, ceea nu va face nicio guvernare din Romania. Sa puna o licenta speciala ca sa poti sa circuli cu masina. Noi am eliminat orice fel de taxa si am devenit groapa de masini a Europei. Dar putem face ca masinile sa circule mai fluent. Pentru asta e nevoie de o centura. Nu este posibil ca o capitala a unei tari din Europa sa nu aiba o centura cu patru benzi in care te duci doar inainte si la dreapta. Fara semafoare, fara cedari de trecere”, a explicat Ilie Bolojan.

Mai mult despre: ,


Comentarii: