Firea raspunde acuzatiilor ca ofera POMENI si falimenteaza transportul public

politica

Primarul ales al Capitalei, Gabriela Firea, a reafirmat joi ca va demonstra, printr-un plan concret, ca pot exista si gratuitate si autobuze mai multe in trafic si modernizate, adaugand ca nu va intra in polemica pe aceste teme cu reprezentantii altor partide politice.

„In primul rand, nu voi intra in nicio polemica cu niciun reprezentant al unei formatiuni politice. (…) Voi comunica doar probleme administrative. Daca cineva nu are incredere in proiectele mele, este dreptul lui sa aiba dubii. Eu ma adresez direct bucurestenilor si ii asigur ca, atunci cand am anuntat ca voi gasi cele mai bune si corecte masuri economice, pentru ca transportul public in Bucuresti sa fie gratuit, insotit de dezvoltarea si modernizarea retelei de transport public inseamna ca am gasit si solutii.

Este posiblitatea domniilor lor sa voteze sau nu in Consiliul General ceea ce eu propun. Dar, atata vreme cat voi veni cu un plan concret prin care voi demonstra ca poate sa existe si gratuitate, dar si autobuze mai multe in trafic si sa fie si curate si modernizate si sa vina la o ora corespunzatoare, astfel incat orice calator sa-i poata sa-si faca un plan de calatorie, sa poata ajunge acolo unde are nevoie, aceste dubii sunt oarecum de inteles dar doar din punct de vedere politic, dar din punct de vedere administrativ voi demonstra ca eu am avut dreptate”, a declarat Firea la sediul PSD.

Copresedintele PNL Alina Gorghiu a anuntat ca liberalii vor vota impotriva initiativei privind gratuitatea transportului public de suprafata in Bucuresti propusa de primarului ales Gabriela Firea, argumentand ca o astfel de masura este populista si ar duce la falimentul RATB.

„Cu toate riscurile, PNL va vota impotriva acestei initiative, dintr-un motiv foarte simplu: minunile nu dureaza mult, iar in cazul de fata efectele sunt nocive pentru toti bucurestenii. Aceasta gratuitate va fi platita, pana cand se va constata de catre toti falimentul RATB si de catre cei care merg cu autobuzul sau tramvaiul si de catre soferi, pietoni ori bicilisti, pentru ca toti platim impozite si pentru ca serviciile publice nu pot fi gratuite, intr-o economie functionala. Asa stau lucrurile, atunci cand nu te inchini la statuia lui Lenin si nu crezi in biblia lui Marx. Pomana domnului Dragnea si a doamnei Firea inseamna, de fapt, autobuze si tramvaie proaste in continuare, inghesuiala si mai mare, servicii de si mai slaba calitate si anularea oricarei perspective de modernizare a transportului in comun”, a scris Gorghiu, joi, pe Facebook.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Mai mult despre: , ,

Comentarii: