Firea reactioneaza din nou violent si ameninta, dupa disparitia simbolurilor rezistentei anticomuniste din Piata Universitatii. Ce s-ar fi intamplat cu monumentul

politica

Primaria Capitalei a anuntat miercuri ca au fost finalizate lucrarile de remontare pe pozitie a monumentului ”Borna Kilometrica zero” din Piata Universitatii, dupa ce anterior acesta fusese smuls de la locul lui si aruncat la cativa metri departare.

Distrugerea monumentului a fost semnalata pe retelele de socializare de mai multe persoane.

Citeste si: Simbolurile rezistentei anticomuniste si antifeseniste din Piata Universitatii au fost inlaturate: „Urmasii bolsevicilor vor sa ne intoarca in comunism”

Intr-un comunicat de presa, Primaria precizeaza ca, dupa aparitia informatiei despre vandalizarea monumentului, Politia Locala s-a autosesizat si a trimis la fata locului un echipaj pentru a face primele verificari.

S-a constatat faptul ca monumentul fusese smuls de la locul lui si aruncat la cativa metri departare, cercetarile fiind continuate de catre Politia Romana, intrucat Politia Locala nu are competenta in acest caz.

Initial, borna a fost recuperata de reprezentantii firmei care asigura paza piatetei Teatrului National.

Primaria mai precizeaza ca, desi monumentul „Kilometrul 0 al democratiei” nu a fost realizat de Administratia Monumentelor si nu se afla in administrarea Municipalitatii, Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti, care are in administrare parcul Teatrului National, a lucrat la un sistem de prindere a monumentului.

„Subliniem faptul ca asocierea numelui primarului general, Gabriela Firea, precum si a Primariei Municipiului Bucuresti cu acest act de vandalism nu reprezinta altceva decat acuze nefondate, calomnii izvorate fie din lipsa elementara de informare, fie constituie defaimari deliberate, pentru care persoanele in cauza trebuie sa raspunda legal. Mai mult decat atat, transformarea unui act de vandalism in instrument politic si de propaganda nu face altceva decat sa discrediteze indivizii care apeleaza la astfel de tertipuri pentru a-si creste fals popularitatea”, se mentioneaza in comunicatul Primariei.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: