Firea a rezolvat toate problemele Bucurestiului, acum are vreme sa ii faca scandal lui Iohannis. Nevasta lui Pandele este deranjata de „limbajul” presedintelui

politica

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a reactionat dur la declaratiile presedintelui Iohannis cu privire la executia bugetara, sustinand ca „este incredibil cum mistifica realitatea si cum, timp de un sfert de ora, a vorbit de petele negre din soare, facandu-se ca nu vede lumina soarelui pe care o vedem cu totii”. Ea ii cere lui Iohannis ca, „in loc sa caute conflictul cu lumanarea, sa lase Guvernul sa-si faca treaba”.

„A fost incredibil. Timp de un sfert de ora domnul presedinte Iohannis ne-a vorbit de petele negre din soare, facandu-se ca nu vede lumina soarelui pe care o vedem cu totii. Este incredibil cum mistifica realitatea domnul presedinte. Ne spune ca veniturile stau cel mai prost acum, cand de fapt, in primele 4 luni ale anului ANAF a incasat cu 1 miliard de lei mai mult decat era programat in buget si 8,1 miliarde mai mult decat anul trecut. Ii amintesc eu domnului presedinte ca din 2013 incoace, singurul an in care au scazut veniturile la buget au fost in 2016, in mareata guvernare tehnocrata. La fel a fost si fondurile europene: singurul an in care au scazut incasarile de la Uniunea Europeana a fost 2016, in guvernarea girata si sustinuta de domnul presedinte”,arata Gabriela Firea, vicepresedinte PSD, intr-un comunicat de presa.

Ea a mai spus ca Iohannis a facut „o obsesie” din a-i cere demisia premierului Dancila, care „pana acum s-a purtat foarte decent cu presedintele”.

„Vad ca domnul Iohannis a facut o obsesie din aceasta cerere de demisie. Eu ii solicit ca in loc sa caute conflictul cu lumanarea sa lase Guvernul sa-si faca treaba. Oamenii nu mai vor cearta si ciondaneala intre cei care le decid soarta pentru ca asta ii afecteaza direct. Pana acum doamna premier s-a purtat foarte decent cu domnul Iohannis. Cu ce ii ajuta pe oameni faptul ca presedintele ii cere demisia doamnei prim-ministru?” a intrebat retoric Gabrilea Firea.

De asemenea, ea a sustinut ca modul de exprimare al presedintelui este cu mult sub rangul unui presedinte al Romaniei.

„‘Dragnea si ai lui’ este un mod de exprimare cu mult sub rangul unui presedinte al Romaniei. Eu nu imi amintesc ca domnul Dragnea sa fi vorbit in aceasta maniera despre domnul Iohannis, chiar daca sunt in tabere politice diferite. Pot sa inteleg resentimentele politice ale domnului Iohannis, dar asta nu-i poate scuza in niciun fel iesirea in decor in ce priveste limbajul public”, a mai spus Gabrilea Firea.

Presedintele Klaus Iohannis a spus, luni seara, ca este imperioasa demisia premierului Vorica Dancila, pentru „a face loc unor oameni responsabili si competenti”. „Este din ce in ce mai vizibil ca Dragnea si ai lui nu au nicio solutie pentru o guvernare buna si eficienta”, a aratat presedintele. El a mai spus, comentand executia bugetara pe primul trimestru al acestui an, ca PSD ca este incapabil sa tina ordine in finantele publice, iar dupa trei prim-ministri si tot atatia sefi la ANAF, cel mai vizibil efect este incertitudinea si lipsa de predictibilitate.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: